1 yıl sonra yeni görüntü
Tam 1 yıl önce Baro Başkanı Tahir Elçi’nin vurulduğu Dört Ayaklı Minare’nin bulunduğu sokağın girişindeki bir iş yerinden yeni görüntüler ortaya çıktı. Güvenlik kamerasında 2 PKK’lının hızla sokağa girişi görülüyor.
Diyrbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin merkez Sur ilçesinde yaşanan çatışmalarda hasar gören tarihi Dört ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptıktan sonra çıkan çatışmada yaşamını yitirmesinin üzerinden bir yıl geçerken, o gün Yeni kapı sokakta yaşanan çatışma ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Bir işyerinin güvenlik kamerası görüntülerinde cadde başında 2 polisi şehit eden 2 PKK’lının hızla sokağa girişi ve insanların panik halinde kaçışları görünüyor.
Hâlâ sonuç yok
Baro Başkanı Tahir Elçi’nin merkez Sur ilçesi tarihi Dört ayaklı Minare önünde bir yıl önce öldürülmesinden sonra başlatılan soruşturmada şimdiye kadar bir sonuç alınamazken, olay ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Olayın yaşandığı Yeni kapı sokakta bir işyerinin güvenlik kamerası görüntülerinde, cadde başında polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur’u şehit eden PKK’lılar Mahsun Gürkan ve Uğur Yakışır’ın sokağa hızla girişi, kaçmaları ve silah sesleri ile vatandaşlar ise esnafların kaçışları görünüyor.
‘Kaybedenlerin çığlığıydı...’
Diyarbakır Barosu Başkanı, insan hakları savunucusu Tahir Elçi, tam bir yıl önce vurulduğu saatte, 10.53’te, vurularak hayatını kaybettiği Dört Ayaklı Minare önünde anıldı. Anmaya, Elçi ailesi, Diyarbakır Barosu’ndan avukatlar, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Ahmet Yıldırım ile Diyarbakırlılar katıldı. Açıklamanın ardından Elçi’nin vurulduğu ve şu anda tadilatta olan minarenin önüne karanfiller bırakıldı. Basın açıklamasını okuyan Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen Bir kez daha bize bıraktığı mirasa sahip çıkacağımızın sözünü verip barış, demokrasi, özgürlük ve insan hakları mücadelesini sürdürmeye devam edeceğimizi belirtmek isteriz” diye konuştu ve ekledi: Bu sesin sahibi, dost ve düşmanının da kabul ettiği üzere, mazlumların adalet arayışının kılavuzu ve kuşkusuz barışın sesiydi. Tahir Elçi, mahkeme tutanaklarında yankılanan ‘kaybedilenlerin’ çığlığı, hiçbir mekana ve hiçbir zamana sığmayan dirayet, zarafet ve telaştı.