Termal battaniye nedir, özellikleri neler? Termal battaniyenin sarı tarafı ne işe yarar, nasıl çalışır, depremde neden kullanılır?
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6'lık depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kahramanmaraş, Osmaniye, Şanlıurfa, Kilis, Adana, Diyarbakır, Adıyaman, Hatay, Malatya ve Gaziantep ve daha birçok il ve ilçede ölü ve yaralı sayısı arıyor. Deprem bölgesinde OHAL ilan edilirken, enkazdan çıkarılırken kişilerin üzerine örtülen termal battaniyeler merak konusu oldu. Peki, Termal battaniye nedir, özellikleri neler? Termal battaniyenin sarı tarafı ne işe yarar, nasıl çalışır, depremde neden kullanılır?

Kahramanmaraş depreminde yaralar sarılmaya devam ediyor. Enkaz çalışmaları sürerken depremzedelerin üzerinde bulunan gri metal termal battaniyelerin ne olduğu sorgulanıyor. Peki, İlkyardım battaniyesi termal battaniye nedir, ne işe yarar? Depremde neden kullanılır, termal battaniyenin hangi tarafı sıcak tutar?

TERMAL BATTANİYE NEDİR?
Görünüşü itibariyle folyoyu anımsatan ince malzemeyle yapılmış termal battaniye, içerideki ısının dışarıya çıkmasını önleyen ve avuç içerisine bile sığacak büyüklükte ince bir örtüdür.

TERMAL BATTANİYE ÖZELLİKLERİ NEDİR?
Termal battaniyelerin en önemli özelliği dayanıklı ve su geçirmez polietilen ya da alüminyum malzemeden üretilmiş olmasıdır.

TERMAL BATTANİYE NE İŞE YARAR, HANGİ ALANLARDA KULLANILIR?
Termal battaniye kazazedeleri hipotermiden korumak amacıyla kullanılır. Soğuk bir havada yaralanan kişinin üzerine örtülen bu battaniye, vücuttaki suyun buharlaşmasını önleyerek hipotermi riskini azaltır.

Kızılötesi ısının %90'ını geri yansıtarak vücut ısısını korur.
Rüzgardan ve nemden etkilenmez.
Çift yönlüdür. Bir tarafı güneş koruması sayesinde serin tutar, diğer tarafı ise ısıyı hapseder vücudun sıcak kalmasını sağlar.

Termal battaniyeler soğuk almış kişinin vücuduna battaniye gibi sarılarak kullanılır,
Çadır ya da uyku tulumlarının altına yayılır,
Uyku tulumunun dışına sarılır,
Hipotermiden korumak için kullanılır,
Kaybolma ya da kaza durumlarında yer belli etmek için kullanılır,
Su elde etmek için yoğuşma yüzeyi olarak kullanılır.