Stefan Kuntz'u yerden yere vurdu: Haddine değil, kimse bunu yapamaz yalan söylüyor
EURO 2024 Eleme Grubu'nda Ermenistan ile 1-1 berabere kaldıktan sonra özel maçta Japonya'ya 4-2 mağlup olan A Milli Takım'da oklar Teknik Direktör Stefan Kuntz'a çevrildi. Spor yazarları hem oyunu hem de Kuntz'un futbolcular hakkında yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Stefan Kuntz'un çalıştırdığı A Milli Futbol Takımımız, Belçika'da Japonya ile karşı karşıya geldi. Japonya mücadeleyi 4-2 kazandı.

A Milli Takımımız'ın gollerini 44. dakikada Ozan Kabak ve 61. dakikada Bertuğ Yıldırım kaydetti. Japonya ise15. dakikada Atsuki Ito, 28 ile 36. dakikalarda Keito Nakamura ve 78. dakikada penaltıdan Junya Ito'nun golleriyle galibiyete uzandı.

A Milli Takım'da oklar Teknik Direktör Stefan Kuntz'a çevrildi. Spor yazarları hem oyunu hem de Kuntz'un futbolcular hakkında yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

YAĞCIOĞLU: KÖTÜDE İSTİKRAR OLMAZ
İlker Yağcıoğlu ise; "İstikrar önemli ama kötüde de istikrar olmaz! Bahsettiğim kişi Stefan Kuntz! Milli Takım'da ve oyuncuların ruh halinde iyi bir durum görmüyorum. Ruh halleri hiç iyi değil. Kendi kalecilerinden başlayıp 3-4 kere atağa çıktınız sahada 11 kişisiniz hiç mi bir şey yapmazsınız ya. A Milli Takıma gelen oyucuların yüzde yüzünü vermemesi gibi bir ihtimal yok. Stefan Kuntz çıkıp milli ruhla ilgili bizim oyuncularımıza ruh aşılamak onun işi değil, onun haddine değil. Şu an yaptığı şey kamuoyu önünde milli takımda formanın hakkını vermiyor demek istiyor, öyle bir şey yok." ifadelerini kullandı.

ÖZDİLEK: BİZ NE OYNUYORUZ? BİLEN VAR MI?
Teknik Direktör Mehmet Özdilek, A Milli Takım'la ilgili değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: "Japonya'nın bir oyun aklı var saha organizasyonları çok yüksek. Milli Takım'da biz ne oynuyoruz? Bilen var mı? 4 yedik ama çok daha farklı bitebilirdi. Geldiğinden beri ilk defa Kuntz'un sesini bu kadar yüksek gördüm. Ermenistan maçı Kuntz'a etki etmiş olabilir. Zaman zaman işler iyi gitmez ama hiçbir teknik adam oyuncusunu medyanın önüne atmaz. Eğer oyuncuyu öne atıyorsa bu iş bitmiş demektir. Oyuncu hoca ilişkisi bitmiş demektir. Hocanın bugün ki ruh hali bazı şeylerin kopma noktasına geldiğini gösteriyor. Eğer senin istediğin şeyleri yapmayan oyuncuları hala oynatıyorsan tölerans gösteriyorsan demek ki burada bir forma adaletsizliği var demektir."

Tugay Kerimoğlu A Milli Takım maçı sonrası şunları dedi: " Milli Takım'dan mutlu değilim! Japonya karşısında 'Bitse de gitsek' gibi bir durum vardı. İkinci yarıda ki oyun, oyuncu değişiklikleriyle beraber biraz daha kendimize gelir gibi olduk ama yeterli olmadı. İçeride o kadar problem varsa saha dışına bu kadar yansıyorsa bunu çözmesi gereken teknik ekiptir. Milli takımda ego olayları oluyor olabilir bizim zamanımızda böyle şeyler olmazdı burası Milli Takım burada ego olmamalı."

ATTİLA GÖKÇE: KUNTZ VAZOYU KIRDI (MİLLİYET)
Futbolda A Milli Takımımız’ın EURO 2020’de hepimizi şoke eden, hayal kırıklığına uğratan başarısızlığı, Şenol Güneş’in istifasıyla yeni bir süreç başlattı.Stefan Kuntz ve EURO 2024 süreci… EURO 2024 için eleme grubunda Eskişehir’deki Ermenistan maçına kadar işler iyi gidiyordu. Ancak güç halle elde ettiğimiz “kötünün iyisi” beraberlik, Kuntz’un baştan beri yadırganan durumunu daha da yoğun biçimde tartışmamıza neden oldu.Gözden kaçan bazı gerçekler var: Şenol Güneş’in istifasından sonra o günkü TFF yönetim kurulunda A Milli Takım’dan sorumlu üye Selim Soydan, görevini Hamit Altıntop’a devretti.

BİLAL MEŞE: KUNTZ DİLERİZ DERS ÇIKARIR (MİLLİYET)
Japonya ile oynadığımız hazırlık maçı beni taaa 21 yıl öncesine götürdü. Yani Güney Kore ve Japonya’da yapılan 2002 Dünya Kupası’na... Yorucuydu, oradan oraya, her gün neredeyse ülke değiştirdik, gelin görün ki bir o kadar da keyifliydi.Japonya’yı o turnuvada 1-0 yendik, yenmesine de pek kolay olmamıştı. Samuraylar’da o yıllardan bu yana sadece isimler değişti, her alanda olduğu gibi müthiş disiplinliler, oyun sistemine sonuna kadar sadıklar. Kaldı ki rakibimizin birçok oyuncusu Avrupa’da top koşturuyor, artı apoletleri 4 Asya Kupası ve en önemlisi 7 kez Dünya Kupası’na katılmış olmaları, yani o kulvarın gediklisi. Çok çabuk ve teknik oyuncuları kadrosunda barındırıyor Japonya. Hazırlık maçı da olsa, rakip işini ciddiye alıyor, baksanıza Almanya’yı bile özel maçta 4-1 yendiler, Hansi Flick’in biletini kestiler!

ONUR'U ÇANTA GİBİ YANINDA TAŞIMA
Kuntz’un Cengiz, Hakan, İsmail, Merih ve Altay hamleleri ikinci yarıda ay-yıldızlı ekibimizi ayağa kaldırırken, 61’de Bertuğ savunmadan seken topu kafayla tamamladı. İşte sana aslanlar gibi Bertuğ, sağda, solda golcü aramaya gerek, yeter ki oynat! Örneğin Yusuf Sarı, asla yedek kalmayı hak etmiyor, keza Onur Bulut’u çanta gibi yanında taşıma!Oyun disiplininden asla kopmayan Japonya’nın iki topu da direkten döndü. Bu hamleler bizi rakip alana taşıdı, pas trafiğini artırdık, yüklendik, pozisyon ürettik, ancak beraberliği ararken, golü kalemizde gördük. 78’de Japonya bir fırsat buldu, İsmail Ito’yu indirdi, hakem penaltıyı gösterdi. Atışı aynı futbolcu gol çevirdi, farkı yeniden ikiye taşıdı.

Japonya’nın oturmuş bir oyun felsefesi var, asla taviz vermiyorlar. Keşke bizim de ideal bir kadro ve sistemimiz olsa! Puan maçlarında takımın sağıyla, soluyla oynamak risktir, bunu Ermenistan maçında gördük, dileriz Stefan Kuntz, dünkü maçtan dersler çıkarmıştır!

UĞUR MELEKE:OYNAMADAN KAYBEDEN HOCA!
1- Milli takımımızın başında ciddi rakiplerle karşılaşılan maçlara umutsuz çıkan ve kritik müsabakaları oynamadan kaybeden bir teknik adam var. İstanbul’da Norveç’e karşı umutsuzdu, gruptaki şansımızı tüketti. Play-off’ta Portekiz’e karşı (daha önce hiç denemediği) üçlü savunmayı denedi, sol kanat bek olarak Berkan’ı kullandı. O noktada zaten Kuntz’a teşekkür etmeliydik, ama maalesef öyle bir vizyon yok TFF’de. Uluslar Ligi son iki maçında dahi sakin kalamadı, Lüksemburg ve Faroe Adaları’nı yenemedik. Euro 2024 elemelerinde Hırvatlar karşısında zaten amatör takım gibiydik. Son Ermenistan faciasıyla grubu 4 adaylı hale getirdik. İşimiz kolay değil.

YALAN SÖYLÜYORLAR
2- Milli maç sonrası basın toplantısına gelen muhabirlerden bir tık hazırlıklı olduğunu zannettiği için kendini haklı zannediyor. Üç gün önce basın toplantısında göz göre göre yanlış bilgi verdi, Cenk Özkaçar’ın kulübünde o bölgede oynadığını iddia etti. Cenk, bırakın bu sezonu, kariyerinde birinci ya da ikinci kümede tek bir maç sol bek oynamışlığı yok. Yalan söylüyorlar. Ayrıca elinde Bertuğ varken Ermenistan maçına santrforda Barış’la çıktı.

DiĞER ADAYIM LOPETEGUi
3- ”Kuntz yetersiz” dediğinizde de “Yabancı istemiyorlar” diye bir savunma geliştirmişler! Pereira dörtte dört yapmışken yetersiz olduğunu söyledim. İsmael Türkiye’ye geldiği gün söyledim. Kuntz da göreve geldiği gün söylemiştim. Yazılar-konuşmalar arşivde var. Benim milli takım için bugünkü adayım Oliver Glasner. Genç, çalışkan, inovatif. Eintracht’tan en son 3 milyon Euro maaş alıyormuş. Yani pahalı da değil... Lopetegui de bir diğer adayım, tabii onu ikna etmek kolay değil.