Sinan Akçıl'dan eski eşini kızdıracak sözler: 'Boşandıktan sonra geri vermedi'
Şarkıcı Sinan Akçıl yeni şarkısı 'Kedi' için klip çekimlerine başladı. Ünlü şarkıcı eski eşi Burcu Kıratlı ile ilgili de konuştu.

Oyuncu Burcu Kıratlı ile şarkıcı Sinan Akçıl, Ocak 2019'da Amsterdam'da nikâh masasına oturmuştu. Dokuz ay evli kalan çift, ani bir kararla yollarını ayırmıştı.

Kısa süre sonra yeniden bir araya gelen ikili, Şubat 2021'de ikinci kez nikâh masasına oturmuştu. Ancak bu birliktelik de uzun sürmemiş ve ünlü çift 11 Mayıs 2022 tarihinde boşanmıştı.

41 yaşındaki Akçıl, geçtiğimiz gün yeni şarkısı 'Kedi'nin klip çekimi için kamera karşına geçti. Ünlü isim, Levent’de yaşadığı rezidansın seyir terasında çektiği klip öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Şarkının kendi yaşadığı bir olayı anlattığını söyleyen şarkıcı, şöyle konuştu:
"Aslında şarkıda kedi diyorum ama boşandığım eşim Burcu Kıratlı ile olan köpeğimizin şarkısıdır bu... Burcu ile boşandıktan sonra köpeği bana vermemesinden dolayı yaşadıklarımı anlattım."

'Kedi' şarkısını ilk kez 27 Ağustos’da Kuruçeşme Arena’da söyleyeceğinin müjdesini veren ünlü isim, "Kültür Festivali kapsamında çok yoğun konser maratonumuz başlıyor. İstanbul ile başlayıp, Erzurum, Kuşadası, Çanakkale ve Gaziantep ile devam edecek" diye konuştu.

Şarkıcı Sinan Akçıl, geçtiğimiz günlerde de Serdar Ortaç'a kızgın olduğunu dile getirmişti:
"Serdar’a çok kızgınım. Ona bunu 50 kere söyledim; yemeğe götürdüm orada söyledim, artık bir kere de halkın önünde söylemek istedim ama ciddiye alacağını düşünmüyorum."

Sinan Akçıl, "Çok sevdiğim bir arkadaşım artık kendine gelip o eski star ceketini giymesini istiyorum” açıklamasını yapmıştı.
Şanlıurfa konserine sekiz kişi geldiği için konserini iptal ettiği konuşulan Yavuz Bingöl hakkında da konuşan Akçıl, "Bence organizasyon ile ilgili bir durumdur, Yavuz Bey'le ilgili olduğunu düşünmüyorum."

"Allah korusun zor bir şey tabi ama benim başıma gelse 'Hadi gidiyoruz bizim bahçeye' der, sekiz kişiye konser verirdim. Şaka bir yana zor bir durum tabii ki" ifadelerini kullanmıştı.

SİNAN AKÇIL KİMDİR?
20 Mayıs 1982 tarihinde Hollanda'nın Leeuwarden kentinde dünyaya geldi. Sinan Akçıl aslen Çanakkale Bigalıdır.
Müzik adamı keman virtüözü Saim Akçıl'ın oğludur. Annesi Gaye Çağlayan'dır. Piyanist İdil Akçıl'ın (d.1977) kardeşidir. Ailesiyle beraber 1982 yılında Hollanda'dan ayrılarak İstanbul'a yerleşti. Annesi ve babası daha sonra boşandı.

Müzik hayatına 6 yaşında Kadıköy Belediye Konservatuarı Piyano bölümüne girerek başladı. 9 yaşında St. Benoit Fransız Lisesi'ne girdi. 1995 yılında okul orkestrasında yer aldı ve aynı yıl pop dalında ilk beste ödülünü kazandı.
İzel Çeliköz, Enbe Orkestrası, Ferhat Göçer, Nilüfer, Kibariye, Candan Erçetin, Yaşar Günaçgün, Hande Yener, Zeynep Casalini, Bengü, Mustafa Sandal, Alişan, Gülben Ergen, Ebru Gündeş, Kutsi, Petek Dinçöz, Ziynet Sali, Hadise Açıkgöz gibi isimlerle çalıştı.

2008 yılında ünlü şarkıcılara verdiği bestelerin hit olmasıyla adını duyurmaya başladı.
2009 yılında Hadise'nin 4. olduğu Eurovision Avrupa Şarkı Yarışması'ndaki 'Düm Tek Tek' şarkısının söz ve bestesini yazdı. Aynı yıl bu şarkıyla Yunanistan, Belçika, Güney Afrika, Japonya, Endonezya gibi ülkelerde liste başı oldu.

2010 yılında şarkıcı Hande Yener'in çıkardığı 'Hande'ye Neler Oluyor?' albümündeki söz ve müziklere imza attı.

1982 doğumlu olan Sinan Akçıl, 2021 yılı itibarıyla 39 yaşındadır.
2018-2019 yıllarında evli kaldığı oyuncu Burcu Kıratlı ile 2021 yılında ikinci evlendi.
İyi seviyede İngilizce ve Fransızca konuşabilmektedir.

Fenerbahçe taraftarıdır.
Sinan Akçıl 1.77 metre boyunda, 68 kilo ve boğa burcudur.

SİNAN AKÇIL ŞARKILARI
2011 - Kalp Sesi
2012 - Karnaval
2013 - Kapı
2014 - Tabii Tabii
2014 - Hatırlasana
2015 - Best Of Aşk
2017 - Yüzyılın Aşkı
2018 - Güzel Şeyler
2020 - Piyanist