SGK gözlük ödemeleri 2023! SGK gözlük cam ve çerçeve desteği ne kadar oldu, gözlük çerçeve hakkı kaç lira 2023? Cam ve çerçeve için ödeme miktarları değişti!
SGK gözlük cam ve çerçeve ödemeleri artırıldı. Türkiye'deki sosyal güvenlik sistemi tarafından sağlanan sağlık sigortası programının bir parçası olarak gözlük camı ve çerçevelerinin ödeme oranları arttı. Peki, 2023 SGK gölük desteği ne kadar oldu? İşte SGK yeni gözlük cam ve çerçeve ödeme miktarları…

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sağlanan sağlık hizmetlerinden biri olan gözlük cam ve çerçeveleri hakkı için verilen ödemeler arttırıldı. Gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutarlar araştırılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, SGK tarafından genel sağlık sigortalılara ödenen tutarların Sağlık Uygulama Tebliğ (SUT) kapsamında artırıldığını açıklamasının ardından arama motorlarına yönelen vatandaşlar SGK gözlük cam ve çerçeve desteği ne kadar oldu, gözlük çerçeve hakkı kaç lira 2023? Sorularına yanıt arıyor. İşte SGK gözlük ödemeleri 2023…

SGK GÖZLÜK CAM VE ÇERÇEVE ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU?
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortası kapsamında gözlük cam ve çerçeveler için verilen destek miktarı yüzde 39 ile yüzde 200 arasında değişen oranlarda arttı.

Konuya ilişkin yapılan yeni açıklamada, vatandaşların ayakta tedavi kapsamında evlerinde kullandıkları tıbbi malzemeler ile gazilerin kullanımına özel ortez/protez tutarlarının da yüzde 50 ile yüzde 100 arasında değiştiği ifade edildi. Bu kapsamda gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutalar ise yüzde 39 ile yüzde 200 arasında değişen oranlarda artırılma kararı alındı.

Gözlük cam ve çerçeve ödemelerinin yanı sıra kemik içi implant için ödenen tutarlarda da artış görüldü.

Terörle Mücadele Kanunu kapsamında aylık alan gazi, vazife ve harp malulleri ile başkasının yardım ve desteği olmaksızın yaşamak için gereken hareketleri yapamayacak derecedeki vazife ve harp malulleri ile terör olaylarından yaralananlar için 2.500 TL’ye çıkarıldığı ifade edildi.

Yeni düzenleme kapsamında çölyak hastalığında ve protein metabolizması bozukluklarında ise hastaların kısıtlı diyetleri nedeniyle kullandıkları hayati öneme sahip formüllü un ve mamul ürünler için aylık nakdi ödemelerde de yüzde 100 artış yapıldığı açıklandı.