Rami Kütüphanesi nerede, Rami Kışlası Kütüphanesi saat kaçta açılıyor? Rami kışlası tarihi anlam ve önemli ile Rami kışlası kütüphanesi açılışı…
Rami Kışlası nerede, Rami Kütüphanesi saat kaçta ne zaman açılıyor? Rami Kütüphanesi’nin açılışı ve tarihi merak ediliyor. İstanbul'daki Rami Kışlası bir buçuk yıllık restorasyon çalışmasının ardından kütüphane oldu. Türkiye'nin en büyük kütüphanesi Rami Kışlası Kütüphanesi’nde 2 milyondan fazla kitap olacak. Açılış töreni ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak. Peki, Rami Kışlası Kütüphanesi nerede, Rami Kışlası Kütüphanesi ne zaman, saat kaçta açılıyor? Rami Kışlası’nın tarihi anlam ve önemi nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak Rami Kışlası Kütüphanesi Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak. İlk kez Osmanlı Padişahlarından III. Mustafa döneminde yaptırılan Rami Kışlası atıl vaziyetten kütüphaneye dönüştürüldü. 51 bin metrekarelik peyzaj alanı ve 4 bin 200 kişilik oturma kapasitesine sahip Rami Kütüphanesi hizmete açılıyor. Kütüphane sergi salonlarında, ulusal ve uluslararası sergilere, konferanslara ve etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Kütüphane ayrıca Türkiye'nin ilk sürdürebilirlik sertifikasına da sahip. Peki, Rami Kütüphanesi nerede, Rami Kışlası Kütüphanesi saat kaçta açılıyor? Rami kışlası tarihi anlam ve önemli ile Rami kışlası kütüphanesi açılışı…

RAMİ KIŞLASI NEREDE?
İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde yer alan Rami Kışlası, Eyüp-Rami sınırları içinde bulunuyor.

RAMİ KIŞLASI KÜTÜPHANESİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇILIYOR?
Rami Kışlası Kütüphanesi 13 Ocak Cuma günü açılacak.

RAMİ KIŞLASI TARİHİ ÖNEMİ VE ANLAMLI
İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde yer alan Rami Kışlası, Eyüp-Rami sınırları içinde bulunuyor.Rami Çiftliği Kışlası Sadrazam Rami Mehmet Paşa tarafından Sultan III. Mustafa zamanında 1757-703 yılları arasında yaptırılmıştır. "Asakir-i Mansure-i Muhammediyye" (Peygamberin Allahın yardımını görmüş askerleri) için Sultan II. Mahmut zamanında onarım gören kargir bir yapı olan Rami Kışlası 1960'lara değin aktif olarak kullanılmıştır. 1980 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesine devredilen yapıdan otopark, futbol ve spor sahası ve gıda deposu olarak yararlanılmıştır.

RAMİ KÜTÜPHANESİ’NİN ÖZELLİKLERİ
Toplam 220 dönümlük alan içinde, 36 bin metrekarelik kapalı alanın yanı sıra ağaçlarla çevrili yapay bir göleti de barındıran kütüphane, 51 bin metrekarelik peyzaj alanına sahip.Dört bin 200 kişilik oturma alanı bulunan komplekste, 0-3 ve 3-6 yaş gruplarına hizmet veren Bebek ve Çocuk Kütüphanesi ile ortaokul ve lise öğrencileri için tasarlanmış Gençlik Kütüphanesi yer alıyor.Ayrıca yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, akademisyenler ve araştırmacılar başta olmak üzere tüm yetişkin kullanıcıların kaynak ihtiyaçlarına yanıt veren Yetişkin Kütüphanesi, Genel Eserler, Felsefe-Psikoloji, İlahiyat, Sosyal Bilimler, Dil Bilimleri, Bilim ve Teknoloji, Güzel Sanatlar-Eğlence ve Spor, Edebiyat, Tarih ve Coğrafya kütüphanelerinden oluşan 10 adet ihtisas kütüphanesinin yanı sıra Atatürk İhtisas Kütüphanesi ve Yazma Eserler Kütüphanesi de kitapseverlerin hizmetine sunulacak.Etkinlik salonları, bireysel ve grup okuma salonları, atölye mekanları ile söyleşi, seminer ve sergi gibi farklı kullanım olanaklarına sahip büyük bir kompleks olarak tasarlanan kütüphane haftanın her günü açık olacak. İhtisas kütüphaneleri ve okuma salonları 24 saat hizmet verecek.