Rami Kışlası nerede, Rami Kışlası kütüphanesi ne zaman açılacak? Rami kışlasına nasıl gidilir, adresi ne?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma günü hizmete girecek ve İstanbul'un en büyük millet kütüphanesi olacak Rami Kışlası'nın açılışına muhalefeti de davet etti. Peki, Rami Kışlası Kütüphanesi nerede, Rami Kışlası kütüphanesi ne zaman açılacak? Rami kışlasına nasıl gidilir, kışlasının adresi ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Rami Kışlası'nın millet kütüphanesi olacağını belirten Erdoğan, Cuma günü yapılacak açılışa muhalefeti de davet etti. Erdoğan, "Cuma günü İstanbul'da meşhur Rami Kışlamız, İstanbul'un millet kütüphanesi olacak. Muhalefeti de davet ediyoruz. İstanbul'un en büyük, Avrupa'da sayılı kütüphanelerden birinin açılışını yapıyoruz." dedi. Peki, Rami Kışlası nerede, Rami Kışlası kütüphanesi ne zaman açılacak? Rami kışlasına nasıl gidilir, adresi ne?

RAMİ KIŞLASI NEREDE?
İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde yer alan Rami Kışlası, Eyüp-Rami sınırları içinde bulunuyor.

RAMİ KIŞLASI KÜTÜPHANESİ NE ZAMAN AÇILACAK?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 13 Ocak 2023 tarihinde yapılacak.

RAMİ KIŞLASI TARİHİ
Rami Çiftliği Kışlası Sadrazam Rami Mehmet Paşa tarafından Sultan III. Mustafa zamanında 1757-703 yılları arasında yaptırılmıştır. "Asakir-i Mansure-i Muhammediyye" (Peygamberin Allahın yardımını görmüş askerleri) için Sultan II. Mahmut zamanında onarım gören kargir bir yapı olan Rami Kışlası 1960'lara değin aktif olarak kullanılmıştır. 1980 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesine devredilen yapıdan otopark, futbol ve spor sahası ve gıda deposu olarak yararlanılmıştır.

RAMİ KIŞLASI KÜTÜPHENESİ’NİN ÖZELLİKLERİ
250 yılı aşkın bir tarihi olan İstanbul Rami Kışlasının kütüphane olarak yapılandırılması fikri “İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti” çalışmalarına dayanmaktadır.Türkiye’nin ve İstanbul'un bilgi toplumuna açılan penceresi olacak ve toplumun kültürel, eğitsel ve sanatsal ihtiyaçlarına cevap verecek yeni ve farklı bir mekân olması amacıyla 3 etap halinde projelendirilen Rami Kışlasının yenilenmesi işinde, aslına uygun restorasyon çalışmaları, renovasyon (yenileme) uygulaması ve yeni inşa faaliyetleri bir arada yürütülmektedir.Bünyesinde bebek ve çocuk kütüphanesi, dijital kütüphane, gençlik kütüphanesi, ihtisas kütüphaneleri ile yetişkin kütüphanesi birimi bulunan Rami Kışlası Kütüphanesinde 5 müdür yardımcılığı altında toplam 21 birim bulunmaktadır.Modern kütüphanecilik hizmetinin sunulması amacı ile Rami Kütüphanesinde 24 saat açık serbest çalışma ve okuma salonları, bebek ve çocuk bölümü, engelli bölümü, grup ve bireysel çalışma salonları ile kitap ve kitap dışı materyal ve dijital kaynaklar düşünülmüştür.Rami İstanbul Kütüphanesinin orta alanı millet bahçesi olarak düzenlenmiş olup amfiler, okuma alanları, sahneler, çocuk oyun alanları, serbest etkinlik bölgesi, ortak çalışma alanları, sergi alanları ile yürüyüş ve bisiklet yolu tasarlanmıştır.