Okan Buruk'un 19'luk prensi göz kamaştırdı Galatasaray yeni Selçuk İnan'ı buldu
Galatasaray'ın Villarreal'le oynadığı hazırlık maçında 46.dakikada oyuna giren ve sergilediği başarılı performansla oldukça dikkat çeken 19 yaşındaki futbolcunun Okan Buruk tarafından beğenilmesi sevinç yaratırken, 4-3 kaybedilen mücadelede Berkan Kutlu'nun yuhalanması 'Bu çocuk Berkan'ın yerine rahat rahat oynar' yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Beşiktaş ve Medipol Başakşehir galibiyetleriyle ivme yakalayan Galatasaray, Katar'da devam eden 2022 Dünya Kupası nedeniyle Süper Lig'e verilen arada hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.

NEF Stadyumu'nda La Liga temsilcileri Rayo Vallecano ve Villarreal ile hazırlık maçı oynayan sarı-kırmızılılar, iki karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrıldı. 3 Aralık'ta Rayo Vallecano ile karşılaşan rakibine 1-0 yenildi. Teknik direktör Okan Buruk bu karşılaşmaya şu 11'le çıktı: Okan Koçuk, Leo Dubois, Metehan Baltacı, Abdülkerim Bardakçı, Patrick Van Aanholt, Baran Aksaka, Berkan Kutlu, Yunus Akgün, Juan Mata, Barış Alper Yılmaz, Bafetimbi Gomis. İspanyol ekibine galibiyeti getiren golü 34. dakikada Andres Martin kaydetti.

Galatasaray gol düellosuna sahne olan özel maçta Villarreal'e 4-3 mağlup oldu. Sarı-kırmızılı ekip, müsabakaya Okan Kocuk, Sacha Boey, Emin Bayram, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Patrick van Aanholt, Berkan Kutlu, Barış Alper Yılmaz, Juan Mata, Yusuf Demir ve Bafetimbi Gomis 11'iyle çıktı.

Villarreal’e galibiyeti getiren golleri 22’nci dakikada Francis Coquelin, 27’nci dakikada Johan Mojica, 32'nci dakikada Samuel Chukwueze ve 44’üncü dakikada Pascual Medina kaydetti. Galatasaray’ın golleri ise 42’nci dakikada Bafetimbi Gomis, 53’üncü dakikada Abdülkerim Bardakcı ve 90+4’üncü dakikada penaltıdan Baran Demiroğlu attı.

Maçın 62. dakikasında Yunus Akgün, rakibinin sert müdahalesi sonrası sakatlık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası oyuna devam edemeyen genç futbolcu yerini Kerem Aktürkoğlu'na bıraktı.

Sarı-kırmızılı kulüpten genç oyuncunun sakatlığıyla ilgili şu bilgilendirme yapıldı: "Galatasaray Futbol A Takımı'nın Villarreal ile oynadığı hazırlık maçında aldığı darbe sonucu dizinde esneme olan futbolcumuz Yunus Akgün'ün, bugün sponsor hastanemizde çekilen MR'ında iç yan bağında 2. derece zorlanma ve dizinde kemik ödemi tespit edilmiş olup tedavisine başlanmıştır." Sarı-kırmızılı kulüple nikah tazeleyen Yunus'un 1 ay sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.

Altyapı konusunda hassas olan ve Rayo Vallecano ile Villarreal karşılaşmalarında gençlere fazlasıyla şans veren teknik patron Okan Buruk, özellikle Baran Aksaka’ya büyük umut bağladı. 4-3 kaybedilen Villarreal maçında Abdülkerim’in attığı golün ortasını yapan ve yüzde 97 pas isabetiyle oynayan Baran Aksaka’nın formu, orta alanda sıkıntı yaşayan Okan Buruk ve ekibinin elini rahatlatacak gibi görünüyor.

10 numaradan ilk önce 8 numaraya evrilen, daha sonra da Okan Buruk tarafından 6 numarada değerlendirilen Baran’ın bundan sonra Torreira’nin ilk alternatifi olacağı öğrenildi. Buruk’un, sezon içinde yaşanabilecek bir sorun halinde gözünü kırpmadan genç futbolcuya şans vermeyi planladığı bildirildi.

Baran Aksaka’nın 2025 senesine kadar sarı-kırmızılı kulüple kontratı bulunuyor. Başarılı futbolcu, Türkiye Kupası’nda da bu sezon 16 dakika şans bulabildi.

Galatasaray'da tribün protestoları iki hazırlık maçında ön plana çıktı. Sarı kırmızılı takımın Rayo Vallecano ile oynadığı karşılaşmada Berkan Kutlu, Villarreal maçında ise bu kez Okan Kocuk, taraftarların tepkisine maruz kaldı. Hazırlık maçında Galatasaraylı iki futbolcunun ıslıklarla protesto edilmesi tartışmalara yol açtı. Teknik direktör Okan Buruk, iki oyuncusunu da kazanmak adına taraftarına seslenirken, hazırlık maçında bunların yaşanması da bu oyuncuları demoralize etti.

Geçtiğimiz yıllarda Fatih Terim döneminde de benzer olaylar yaşanmış ve tecrübeli hoca da Galatasaraylı taraftarlara bu protestoları nedeniyle serzenişte bulunmuştu. Yakın geçmişte, Ryan Donk, Emre Akbaba, Ömer Bayram, Falcao, Arda Turan, İsmail Çipe, Şener Özbayraklı, Ryan Babel, Taylan Antalyalı, Halil Dervişoğlu ve Aytaç Kara gibi birçok futbolcu benzer tepki ve protestolara maruz kaldı.

Berkan Kutlu, protesto edildiği Vallecano maçı bitiminde yaşadığı moral bozukluğu ile küçük yaşta üzerinde Galatasaray forması ile taraftar olarak NEF Stadyumu’nda izlediği maç dönüşü bir fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı. Berkan Kutlu bir anlamda ‘Ben de taraftarım’ deyip yıllar önce Galatasaray formalı karesini yayınladı.

Muslera’nın cezası nedeniyle İstanbulspor karşılaşmasında Galatasaray kalesini koruyacak olan Okan Kocuk’un ise moralini Okan Buruk düzeltmeye çalışıyor. Galatasaray’da yıllarca forma giymiş tecrübeli isimlere bu protestolar soruldu. İşte Ümit Karan ve Emre Aşık'ın açıklamaları...

ÜMİT KARAN: Türkiye'de futbolcular ne oldu, biliyor musunuz? İnsanların stres topu oldu! Eskiden elinizde çevirdiğiniz stres topuna döndü futbolcular ve teknik adamlar! Futbolcu iyi de oynasa, kötü de oynasa küfür yiyor. İstediğiniz sonuç alınamayınca 2 maçta suçlanan futbolcular oluyor. Herkes yuhalıyor, tepki gösteriyor. Elbette oyuncu buna karşı ayakta kalmaya çalışır. Ancak kendi taraftarından yediği protesto derinden etkiler, çok fazla üzüntü yaşatır. Biz de robot değiliz ki! Kulağını tıkıyorsun ancak bir yere kadar. İçine kapanırsın, toparlamak ve daha fazlasını yapmak istersin. Ancak en ufak hatanda o protesto, ıslık ya da tepkiler seni baskılar, strese sokar.

ÜMİT KARAN: Türkiye'de artık statlara giden taraftarın biraz daha ılımlı olması gerekiyor. Altay maçında yaşananları hepimiz gördük! Hepimizin evladı olsa içimiz gider! Ben şiddeti de bu protestoları da doğru bulmuyorum. Zaten eğer oyuncu kötüyse, takımına katkı sağlamıyor ise teknik direktör onu oynatmayacaktır. Bunun kararını, yaptırımını teknik adam uygular.

EMRE AŞIK: Futbolcular profesyonel olduğu kadar aynı zamanda insan. Etkilenmesi çok normal. Hele ki kendi taraftarı önünde protesto edilmek futbolcu açısından kolay bir şey değil. ‘İşine bakacak, devam edecek çünkü profesyonel’ desek de bir insandan bahsediyoruz. Hepimiz insanız, duygularımız var.

EMRE AŞIK: Elbette futbolcu etkilenir. Aslında Galatasaray taraftarı dikkatlidir. Diğer taraftarlara nazaran daha titizdir bu konularda. Kazanılması gerektiği yerde futbolcuyu kazanırlar. Biraz daha bu konuya dikkat edeceklerdir diye düşünüyorum. Kaldı ki hazırlık maçındaki o protestoyu tüm tribüne, Galatasaray taraftarına mâl etmemek lazım. Ufak etkileşimle başlayan bir an ve kötü tezahürat...
