Meteoroloji'den son dakika dolu, sel ve fırtına uyarısı! Günlerce sürecek, yeni açıklama
Son dakika hava durumu! Meteoroloji'den hava durumuna ilişkin yeni açıklama geldi. Turuncu ve sarı kodlu uyarı yapıldı. Günlerce devam edecek sağanak yağışlar kuvvetli olacak. Bu nedenle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına uyarıları peş peşe geldi. Önümüzdeki günlerde havalar hangi ilde nasıl olacak? İşte yeni hava durumu tahminleri...
![Meteorolojiden son dakika dolu, sel ve fırtına uyarısı Günlerce sürecek, yeni açıklama](https://image.gazetevatan.com/i/gazetevatan/75/750x0/647ebe76ae1050cf5f417c0f.jpg)
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Bolu, Sinop ve Diyarbakır çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
![HAVA SICAKLIĞI:](https://image.gazetevatan.com/i/gazetevatan/75/750x0/647ebe7cae1050cf5f417c15.jpg)
HAVA SICAKLIĞI:
Yurdun iç ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.
![KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:](https://image.gazetevatan.com/i/gazetevatan/75/750x0/647ebe7dae1050cf5f417c23.jpg)
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
![ORDU ÇEVRELERİNDEKİ KUVVETLİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLARA DİKKAT](https://image.gazetevatan.com/i/gazetevatan/75/750x0/647ebe7dae1050cf5f417c25.jpg)
ORDU ÇEVRELERİNDEKİ KUVVETLİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLARA DİKKAT!
Ordu çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların 06.06.2023 Salı akşam saatlerine kadar kuvvetli (21-50 kg/m2), batı kesimlerde zaman zaman çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.
![Meteorolojiden son dakika dolu, sel ve fırtına uyarısı Günlerce sürecek, yeni açıklama](https://image.gazetevatan.com/i/gazetevatan/75/750x0/647ebe7dae1050cf5f417c1b.jpg)
Öte yandan Ordu için sarı, Samsun için turuncu uyarı verildi. Rüzgarın ise Kuzey ve kuzeydoğu, akşam saatlerine kadar Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
![BUGÜN HAVA NASIL MARMARA](https://image.gazetevatan.com/i/gazetevatan/75/750x0/647ebe7dae1050cf5f417c1d.jpg)
BUGÜN HAVA NASIL? MARMARA
Parçalı, güney ve doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
EDİRNE °C, 28°CParçalı ve az bulutlu
İSTANBUL °C, 25°CParçalı ve az bulutlu
KIRKLARELİ °C, 25°CParçalı ve az bulutlu
SAKARYA °C, 25°CParçalı ve çok bulutlu
![EGE](https://image.gazetevatan.com/i/gazetevatan/75/750x0/647ebe7cae1050cf5f417c11.jpg)
EGE
Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
A.KARAHİSAR °C, 22°CParçalı ve çok bulutlu
DENİZLİ °C, 30°CParçalı ve çok bulutlu
İZMİR °C, 29°CParçalı ve az bulutlu
MUĞLA °C, 28°CParçalı ve az bulutlu
![AKDENİZ](https://image.gazetevatan.com/i/gazetevatan/75/750x0/647ebe7dae1050cf5f417c17.jpg)
AKDENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu, Orta Akdeniz'in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ADANA °C, 30°CParçalı ve çok bulutlu
ANTALYA °C, 29°CParçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu
HATAY °C, 29°CParçalı ve çok bulutlu
K.MARAŞ °C, 33°CParçalı ve çok bulutlu
![İÇ ANADOLU](https://image.gazetevatan.com/i/gazetevatan/75/750x0/647ebe7dae1050cf5f417c19.jpg)
İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir hariç bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ANKARA °C, 24°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
ESKİŞEHİR °C, 25°CParçalı ve çok bulutlu
KONYA °C, 23°CParçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
YOZGAT °C, 22°CParçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
![BATI KARADENİZ](https://image.gazetevatan.com/i/gazetevatan/75/750x0/647ebe7cae1050cf5f417c13.jpg)
BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Bolu ve Sinop çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BOLU °C, 23°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
DÜZCE °C, 25°CParçalı ve çok bulutlu
KASTAMONU °C, 24°CParçalı ve çok bulutlu
ZONGULDAK °C, 21°CParçalı ve çok bulutlu
![ORTA ve DOĞU KARADENİZ](https://image.gazetevatan.com/i/gazetevatan/75/750x0/647ebe7dae1050cf5f417c28.jpg)
ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
AMASYA °C, 25°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
SAMSUN °C, 23°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
TOKAT °C, 23°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
TRABZON °C, 22°CParçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle ve akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
![DOĞU ANADOLU](https://image.gazetevatan.com/i/gazetevatan/75/750x0/647ebe7dae1050cf5f417c2a.jpg)
DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batı kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ERZURUM °C, 18°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
IĞDIR °C, 30°CParçalı ve çok bulutlu
KARS °C, 23°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
MALATYA °C, 29°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
![GÜNEYDOĞU ANADOLU](https://image.gazetevatan.com/i/gazetevatan/75/750x0/647ebe7dae1050cf5f417c21.jpg)
GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Diyarbakır çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
DİYARBAKIR °C, 32°CParçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
GAZİANTEP °C, 31°CParçalı ve az bulutlu
SİİRT °C, 32°CParçalı ve az bulutlu
ŞANLIURFA °C, 34°CParçalı ve az bulutlu, kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu
![Meteorolojiden son dakika dolu, sel ve fırtına uyarısı Günlerce sürecek, yeni açıklama](https://image.gazetevatan.com/i/gazetevatan/75/750x0/647ebe84ae1050cf5f417c2c.jpg)
MGM 5 günlük hava durumu haritasını da yayımladı.