Mehmet Akif Ersoy ölüm yıldönümü mesajları ve anma sözleri | Mehmet Akif Ersoy ne zaman ve neden öldü, İstiklal Marşı'nı nerede yazmıştır? 1936'da
Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'mızın ve "Safahat" adlı eserinin yazarı olarak, milletimizin bağımsızlık mücadelesine katkı sunmuştur. Şiirleri ve sözleriyle, milletimizin duygularını en saf ve etkileyici biçimde ifade etmiş, istiklal mücadelesinin ruhunu yansıtmıştır. Bugün, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıl dönümü. Türk milleti, büyük şairin manevi mirasına sahip çıkarak, minnet duygularını ifade etmekte ve onun eserleri aracılığıyla milli duygularını canlı tutmaktadır. Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 87. yıl dönümünde, onun emanet ettiği milli değerlere olan bağlılığımızı bir kez daha yineliyor ve onu anmak isteyenler için Mehmet Akif Ersoy ölüm yıldönümü mesajları ve anma sözleri derledik. Peki, Mehmet Akif Ersoy ne zaman ve neden öldü, İstiklal Marşı'nı nerede yazmıştır?

Milletimizin bağımsızlık mücadelesine tüm hissiyatıyla katılarak, kelimeleriyle ve şiirleriyle milli ruhu en derin şekilde hissettiren Mehmet Akif Ersoy’un bugün ölüm yıldönümü. Milletimizin bağımsızlık mücadelesine tüm hissiyatıyla katılarak, kelimeleriyle ve şiirleriyle milli ruhu en derin şekilde anma sözleri bir araya getirdik. İşte Mehmet Akif Ersoy ölüm yıldönümü mesajları…

MEHMET AKİF ERSOY ÖLÜM YILDÖNÜMÜ MESAJLARI VE ANMA SÖZLERİ
"Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyor, bize bıraktığı kıymetli eserleriyle aydınlanmış yolumuzda onun manevi rehberliğini daima hissediyoruz. Mekânı cennet olsun."
"Mehmet Akif Ersoy'un eşsiz kalemi ve şairliği, milletimizin kalbinde sonsuz bir sevgi ve saygı ile anılmaya devam ediyor. Ölümünün 87. yıl dönümünde, büyük şairi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz."

"Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 87. yılında rahmet ve özlemle anıyor, eserleriyle bize bıraktığı manevi mirasa sahip çıkarak, onun gösterdiği yolda yürümeye devam ediyoruz."
"Mehmet Akif Ersoy'u ölüm yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyor, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesine katkılarından dolayı büyük bir saygıyla yâd ediyoruz. Ruhu şad olsun."
"Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, vatan ve millet sevgisiyle yoğrulmuş, kahramanlık destanlarını kaleme almış büyük şairimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Mekânı cennet olsun."

"87 yıl önce aramızdan ayrılan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anıyor, onun kaleminde yeşeren milli duyguları her daim yaşatmaya söz veriyoruz. Nur içinde yatsın."
"Mehmet Akif Ersoy'un vatan sevgisi ve milli değerlere bağlılığı, eserlerinde gönüllerimize dokunmaya devam ediyor. Ölüm yıl dönümünde büyük şairimizi minnetle anıyoruz."
"Milli Mücadele'nin sesi, İstiklal Marşı'nın yazarı, Safahat'ın şairi Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 87. yılında rahmet ve özlemle anıyor, eserleriyle aydınlanmış bir geleceğe olan inancımızı tazeliyoruz."

"Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıl dönümünde, onun ilham veren eserleriyle dolu bir ömür sürdüğü gerçeğini yürekten hissediyor ve bu büyük şairi rahmetle anıyoruz."
"Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden çıkan İstiklal Marşı, milletimizin bağımsızlık aşkını yücelten bir destan olarak kalbimizde yaşamaya devam ediyor. Ölüm yıl dönümünde büyük şairimizi saygı ve minnetle anıyoruz."

MEHMET AKİF ERSOY NE ZAMAN VE NEDEN ÖLDÜ?
20 Aralık 1873 tarihinde İstanbul'un Fatih ilçesinin Karagümrük semtinde Sarıgüzel Mahallesi'nde dünyaya geldi. Mehmet Akif Ersoy aslen Arnavuttur.Annesi Buhara'dan Anadolu'ya göç etmiş bir ailenin kızı olan 'Emine Şerif' Hanım; Arnavut kökenli babası 'Mehmet Tahir' Bey ise Kosova'nın İpek kenti doğumlu, Fatih Camii medresesi hocalarından İpekli Tahir Efendi'dir. 'Nuriye' adında kız kardeşi vardı.

Mehmet Akif Ersoy'un nüfusa kaydı, doğumundan sonra babasının imamlık yaptığı ve ilk çocukluk yıllarını geçirdiği Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde yapıldığı için nüfus kağıdında doğum yeri Bayramiç olarak görünür.

Siroz hastalığına yakalanan Mehmet Akif Ersoy, hava değişikliği iyi gelir düşüncesiyle önce Lübnan'a, sonra Antakya'ya gitti fakat Mısır'a hasta olarak döndü. 17 Haziran tedavi için İstanbul'a döndü. 27 Aralık 1936 tarihinde İstanbul'da, Beyoğlu'ndaki Mısır Apartmanı'nda 63 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi Edirnekapı Mezarlığı'na defnedildi. Mezarı iki yıl sonra, üniversiteli gençler tarafından yaptırıldı; 1960'ta yol inşaatı nedeniyle kabri Edirnekapı Şehitliği'ne nakledildi. Mezarı, Süleyman Nazif ve arkadaşı Ahmet Naim Bey'in mezarları arasında yer aldı.