Manisa'da kadınlar ürettiklerini satarak öğrencilere burs veriyor


Satışlarını öğrenciler için gerçekleştiren dernek üyeleri ve gönüllüleri elde ettikleri gelirle de 220 üniversite öğrencisine burs imkanı sağlıyor. Sabah erken saatlerde dernek binasına gelen kadınlar büyük bir özveriyle hazırladıkları ürünlerle hem ilçe halkının sağlıklı beslenmesine katkı verirken öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını da karşılıyor.

Hem aidatlarla hem de dernek ürünlerinin satışıyla öğrencilere burs sağladıklarını ifade eden Alaşehir Yunus Emre Derneği Başkanı Ayşe Köseoğlu, "Dernek olarak burs verdiğimiz 220 tane üniversite öğrencimiz okuyor.

Dernekte üyelerimiz ve gönüllülerimizle beraber çalışıyoruz ama tabii ki bizim çalışmalarımızın buna yetmesi mümkün değil, aynı zamanda bizim öğrencilerimize destek veren aylık aidat yatıran 100 tane gönüllü sponsorumuz var. Hepimiz gönüllüyüz.

Kendimiz üretiyoruz, kendimiz satıyoruz. Gözleme, mantı, makarna gibi ürünler üretip satıyoruz. Bir kısmına yetiyoruz , bir kısmını da sponsorlarla karşılıyoruz. Gelirimizi bu şekilde karşılıyoruz. Amacımız memleketimizdeki üniversitede okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilerimize faydalı olabilmek. Derneğimizin 50 tane üyesi var, bunun yanında gönüllü yardımcılarımız da bize destek oluyorlar" dedi.

'VATAN MİLLETE HAYIRLI EVLATLAR OLSUNLAR'
Vatana millete hayırlı bireyler yetiştirmek amacıyla çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen dernek gönüllüsü Emine Yılmaz, "Çocuklarımız vatana millete hayırlı birer evlat olsunlar diye burada çalışıyoruz.

Onların okulu bitirip bizim yanımıza geldikleri zaman çok mutlu oluyor, onlarla gurur duyuyoruz. Oğlum İstanbul'da 6 senedir öğretmen. Benim çocuğum da buradan burs alarak okudu. Ben de 15 senedir buraya gelerek yardım ediyorum. Yeter ki çocuklarımız okusun, çocuklarımızın geleceği güzel olsun.Devletimize milletimize hayırlı evlat olsunlar" dedi.