Hibe ve faizsiz kredi müjdesi! 50.000 TL geri ödemesiz, 100.000 TL faizsiz veriliyor, başvuru için...
Geri ödemesiz para desteği sağlanacak. Hibe kararı ile ilgili detaylar neteşti. 50 bin TL hibe ediliyor. Ancak 50 bin TL'nin üzerindeki nakit ihtiyacı olanlar için faizsiz 100 bin TL kredi imkanı sağlanıyor. Milyonlarca kişinin yakından takip ettiği KOSGEB destekleri ile ilgili flaş gelişme! KOSGEB, mobilya üretip satmak isteyen girişimcilere 50 bin TL hibe desteği verileceğini açıkladı. Daha fazla desteğe ihtiyacı olanlar ise aynı başvuru yöntemiyle geri ödemeli faizsiz 100 bin TL kredi alabilecek. Peki faizsiz geri ödemesiz kredi desteğini nasıl alınabilir? İşte faizsiz geri ödemesiz kredi desteğinin detayları…

Faizsiz ve geri ödemesiz kredi desteği milyonlarca vatandaşın gündeminde. Küçük ve orta boy firmalara ve yeni girişimcilere sağladığı desteklerle üretim gücünün artmasında önemli rol oynayan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı mobilya sektörüne de destek verecek. KOSGEB bu amaçla "Mobilya İmalatı Hibe Desteği"ni hayata geçirdi. Alınan bilgiye göre, mobilya imalatı desteği, mobilya üretip bu mobilyaları satmak isteyen girişimcilere verilecek.

Küçük ve orta boy firmalara ve yeni girişimcilere sağladığı desteklerle üretim gücünün artmasında önemli rol oynayan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) mobilya sektöre de destek verecek.

KOSGEB bu amaçla “Mobilya İmalatı Hibe Desteği”ni hayata geçirdi. KOSGEB’den alınan bilgiye göre, mobilya imalatı desteği, mobilya üretip bu mobilyaları satmak isteyen girişimcilere verilecek.

ÜRETİM YAPMA ŞARTI
KOSGEB’in sağladığı mobilya imalat desteğine, hem beyaz eşya hem de diğer mobilyalar dahil olacak. Ancak hazır mobilyaları satmak için bir iş yeri açmak isteyen bireylere bu destek kredisi verilmeyecek. KOSGEB açıklamasında, “Destek, fabrikalarda kendi ürettiği mobilyaları satmak için bir dükkân açmak isteyen vatandaşlara verilmektedir. KOSGEB’den mobilya imalat desteği kredisini almak isteyen girişimci bireylerin, öncelikle hangi türden mobilya üretimi yapacağına karar vermesi gerekmektedir” denildi.

C-31 KODLU MOBİLYAYI KAPSIYOR
Açıklamada, mobilya imalat etmek isteyenlerin öğrenmesi gereken ilk konunun mobilya kodları olması gerektiğine dikkat çekilerek C-31 türü mobilyaların destekleneceği belirtildi.

KOSGEB mobilya imalat desteği almak isteyen vatandaşların, KOSGEB’den alabileceği hibe desteğinin en fazla 50 bin Türk Lirası olduğu kaydedilen açıklamada, “Ancak, daha fazla desteğe ihtiyacı olanlar, aynı başvuru yöntemiyle geri ödemeli faizsiz kredi seçeneklerini değerlendirebilir. Alınabilecek geri ödemeli faizsiz kredi üst limiti ise 100 bin TL’dir” denildi.

MOBİLYA İŞ PLANI GEREKİYOR
KOSGEB’in açıklamasında, mobilya imalat desteği verilecek girişimcilerden bazı şartlar arandığı belirtildi. Açıklamada şu noktalara dikkat çekildi:

“KOSGEB mobilya imalat desteği için aranan şartlara uygun olan girişimciler, başvuru beyanlarını, ikamet ettikleri KOSGEB Hizmet Müdürlüğü’ne yapmalıdır. Bu şartlar; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, KOSGEB Girişimcilik Sertifikası sahibi olmak, KOSGEB Mobilya İş Planına sahip olmak. Diğer KOSGEB kredi desteklerinden farklı olarak bu destekte, mobilya iş planına sahip olmanız beklenmektedir.”

KOSGEB Mobilya İmalatı Desteği nasıl alınır?
KOSGEB’in mobilya imalatı desteği, mobilya üretip bu mobilyaları satmak isteyen girişimcilere verilen kredi. KOSGEB, ana amacı ülkedeki yeni girişimleri destekleyerek ekonomiye katkıda bulunmak olan bir devlet kurumu. Bu amaç doğrultusunda da KOSGEB, mobilya imal etmek isteyen vatandaşlara maddi destekler sunuyor.

KOSGEB’in sağladığı bu mobilya imalat desteğine, hem beyaz eşya hem de diğer mobilyalar dahil. Yalnızca hazır mobilyaları satmak için bir iş yeri açmak isteyenlere bu destek kredisi verilmiyor. KOSGEB mobilya imalat desteği, fabrikalarda kendi ürettiği mobilyaları satmak için bir dükkân açmak isteyen vatandaşlara verilmektedir. KOSGEB’den mobilya imalat desteği kredisini almak isteyen girişimci bireylerin, öncelikle hangi türden mobilya üretimi yapacağına karar vermesi gerekmektedir.

Bu destektek yararlanmak isteyenlerin öğrenmesi gereken ilk şey mobilya kodları. Mobilya imalatında, her mobilya türünün bir kodu bulunuyor. En sık üretimi yapılan mobilya türü olan C kategorisinde, yalnızca ağaç işleri yapılıyor. Mobilya dükkanı açılması desteklenen bu tür mobilyalar için C-31 kod dizini şu mobilyaları kapsıyor.

Büro malzemeleri imalatı
Mutfak dolapları ve buna benzer mutfak mobilyası imalatı
Yatak imalatı
İmalat
Bu imalatlara girmeyen diğer mobilya imalatları
Belirtilen C-31 numaralı kod dizinine sahip mobilyaların üretimi, KOSGEB tarafından destekleniyor. KOSGEB’den alacağınız mobilya desteği, hem mobilyaların üretimini, hem de mobilya dükkanı açma masraflarını kapsıyor.

KOSGEB Mobilya İmalat Desteği almak için gerekli şartlar neler?
KOSGEB, mobilya imalat desteği vereceği girişimcilerde bazı şartlar arıyor. Bu şartlara sahip olan girişimciler, aranan şartlara uygunluğunu test ederek en kısa zamanda başvuruda bulunabilir. KOSGEB mobilya imalat desteği için aranan şartlara uygun olan girişimciler, başvuru beyanlarını, ikamet ettikleri KOSGEB Hizmet Müdürlüğü’ne yapabili.

Bu şartlar:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
18 yaşından büyük olmak
KOSGEB Girişimcilik Sertifikası sahibi olmak
KOSGEB Mobilya İş Planına sahip olmak

Diğer KOSGEB kredi desteklerinden farklı olarak bu destekte, mobilya iş planına sahip olmak da gerekiyor. Gerekli iş planına sahip olmayan girişimcilerin başvuruları olumlu sonuçlanmıyor.

KOSGEB Girişimcilik Sertifikası nasıl alınır?
KOSGEB Girişimcilik Sertifikası, KOSGEB mobilya imalat desteği almak isteyenler için büyük önem taşıyor. Bu desteğe sahip olmak isteyen vatandaşların öncelikle bu girişimcilik sertifikasını almaları gerekiyor. Son derece kolay bir şekilde alınabilen bu sertifika için yalnızca 32 haftalık süreye ihtiyaç bulunuyorç

KOSGEB Girişimcilik Sertifikası’na sahip olmak isteyen her girişimci, KOSGEB’in belirlediği kurumlardan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almak zorunda. Bir kurs niteliğinde olan bu 32 haftalık eğitimi başarıyla tamamlayanlar, KOSGEB Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazanıyor.

Bu girişimcilik kursu sırasında yapacağınız bir diğer şart ise iş planının oluşturulmsı. Uzman eğitmenler ile yapılan mobilya iş planı ile, KOSGEB tarafından talep edilen şartları yerine getirmiş oluyor. Ancak KOSGEB’in, hazırlanan bu iş planını onaylaması gerekiyor.

Öte yandan KOSGEB, genç girişimcilere de 75 bin liraya kadar vergisiz ve faizsiz finansman sağlıyor. 29 yaşını aşmamış girişimciler, KOSGEB’e başvurarak destek alabiliyor.

İş kuran girişimcilere ve işini büyütmek isteyen firma sahiplerine sağladığı desteklerle Türkiye’nin üretim gücünün artışında önemli rol oynayan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB), ticari hayat atılmayı hedefleyen kişilere de her geçen yıl yeni destek paketlerini devreye alıyor.

KOSGEB tarafından genç girişimcilere de hayallerini gerçekleştirme imkanı sunuluyor. Sağlanan genç girişimci destekleri kapsamında, 75 bin liraya kadar vergisiz ve faizsiz finansman veriliyor. Sunulacak olan destek işletmenin büyüklüğüne ve türüne göre değişiklik gösteriyor. Genç girişimciler ne kadar destek alırsa alsın bunun en fazla 75 bin lirası kendilerine hibe olarak veriliyor. Desteğin geri kalan bölümü ise geri ödemeli oluyor.

ÜÇ YIL BOYUNCA VERGİ MUAFİYETİ
Genç girişimci desteğine başvurular e-Devlet üzerinden doldurulması gereken bir form ile gerçekleştiriliyor. Adayların, bu formu doldurduktan sonra KOSGEB resmi internet sitesinde yer alan ‘Yeni Girişimcilik Desteği Revizyon Formu’nu da doldurmaları gerekiyor. Sonraki süreçte ise bu formlarla beraber başvuru süreci tamamlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından genç girişimcilere yönelik olarak 3 yıl boyunca vergi muafiyeti desteği de sunuluyor. Bu muafiyetten faydalanmak için girişimcilerin 29 yaşını doldurmamış olması gerekiyor. Kişiler, işletmelerini yeni açmış olduklarının kanıtlayan belgeler ile beraber Vergi Dairelerine başvuru yapıyor.

29 YAŞ SINIRI BULUNUYOR
Genç girişimci desteğinden faydalanmak isteyen kişilere ticari, zirai veya serbest meslek faaliyeti nedeniyle daha önce gelir vergisi mükellefiyeti tesis edilmiş olmaması gerekiyor.

Bunun yanı sıra mükellefiyet başlangıç tarihi itibarıyla 29 yaşının tamamlanmamış olması, kişilerin işe başlamış oldukları süreyi resmi olarak ilgili kurumlara bildirmiş olmaları ve kendi işlerinde çalışmaları ya da çalıştırdıkları iş yerini yalnızca kendilerinin idare edip bir ortaklarının bulunmaması şartı bulunuyor.

Destekten faydalanan kişilerin, 3 yıl içinde işletmelerini kapatmaması gerekiyor. İşletmenin kapatılması durumunda, çalışılan süre zarfınca verilen ücret geri ödeniyor.

BİRÇOK FARKLI SEKTÖR DESTEK KAPSAMINDA
KOSGEB Genç Girişimci Desteklerinin güncel olarak verildiği sektörler, şöyle sıralanıyor; imalat, inşaat, toptan ve perakende ticaret, ulaştırma ve depolama, bilgi ve iletişim, mesleki teknik faaliyetler, destek faaliyetleri, konaklama ve yiyecek hizmetleri, bilgisayarların, kişisel eşyaların ve ev eşyalarının onarımı, kişisel eşyalar ile ev eşyalarının onarımı, deri eşyaların onarımı, mobilyaların ve ev döşemelerinin onarımı, saatlerin ve mücevherlerin onarımı, kuru temizleme, kuaförlük ve güzellik salonlarının faaliyetleri.