Eşini bu işe zor ikna etti, 5 dönüm araziyle ihracata başladı! Haftada 300 kilo üretip kilosunu 80 liraya satıyor!
Girişimci kadınlar, ekonomiye katkı sunmaya devam ediyor. Adana'da yaşayan Nazmiye Mantı, eşini zor ikna ederek başladığı üreticilikte başarılı oldu Yakın zamanda ihracata da başlayacak olan Mantı, "Şuan tarlada kilosu 80 TL'den satılıyor. Haftalık 200- 300 kilogram arasında hasat gerçekleştiriyoruz. "5 dönüm arazide 80 bin liralık maliyetle bu işe girdik. Şuan tarlada kilosu 80 TL'den satılıyor. Haftalık 200- 300 kilogram arasında hasat gerçekleştiriyoruz. Özel sektörde çalışıyordum." dedi.

Nazmiye mantı pandemi döneminde şehir hayatını bırakarak Kozan ilçesine bağlı Bucak Mahallesindeki ata toprağı 5 dönüm araziyi değerlendirdi.


Çilek hasadını bahçe ziyaretine gelen müşterileri ile yapan Mantı, bu yıl tek tek toplanan ürününü 80 TL'den satmaya başladı. Eşi ve çocukları ile birlikte tarım işlerine yönelen Mantı, Aralık ayı itibariyle başladıkları hasadın yaza kadar süreceğini kaydetti.

Aralık ayında başlayan çilek sezonlarının bereketli ve veriminde yüksek olduğunu belirten üretici Nazmiye Mantı, "Şuan tarlada kilosu 80 TL'den satılıyor. Haftalık 200- 300 kilogram arasında hasat gerçekleştiriyoruz. Pandemi döneminde doğal ortamda çocuklarımızla yaşamak isterken böyle güzel bir girişimcilik oldu ve üretime başladık" dedi.

Hafta sonraları bahçeye ziyarete gelenlerin yoğun olduğunu aktaran Mantı, "Çilek üretimi ile hem mahallemizde turizm potansiyeli oluştu hem de üretime katkı sağlamış olduk. Kış mevsiminde hasada başladık ama Temmuz ayına kadar çilek hasadı devam edecek" diye konuştu.

Adana'nın Kozan ilçesinde Nazmiye ve Ömer Mantı çifti üniversiteyi bitirdikten sonra atıldıkları özel sektörden ve büyük şehir hayatından vazgeçip çilek üreticiliğine başladı.

Yıllarca özel sektörde çalışan Ömer Mantı, çocukları Ata (2) ve Emirhan'ın (5) çilek sevgisinin bu yatırıma kendisini yönelttiğini belirterek, "5 dönüm arazide 80 bin liralık maliyetle bu işe girdik. Özel sektörde çalışıyordum. Şehir hayatından yorulduk.

Üniversite mezunu olarak devlet memuru olamadık. Kendi işimizin patronu olalım istedik. Çocuklar çileği çok seviyor.

Bizim çocuklarımızda bu biraz ileri boyutta. Çileği görünce tutamıyoruz onları kendilerini bahçeye atıyorlar, biz de bunu yatırıma dönüştürdük.

Haftalık yaklaşık 200 kilogram çilek hasadı yapıyoruz. Aylık 800 kilogram civarı. Burası bizim için bir başlangıç. Bu işi yapacak olanlara tavsiyem profesyonel kurumsal firmalarla çalışmalarını özellikle fide konusunda öneririm" dedi.

Nazmiye Mantı ise eşinin sürekli özel sektörde yurt dışında ve şehir dışında olduğu için bu işe girmeyi uygun gördüklerini belirterek, "İkimiz de üniversite mezunuyuz.

Düşündük çok araştırdık çilek üretmeye karar verdik. Yapmak isteyen herkese tavsiye ederiz. Pazarı çok güzel ve çileğin lezzetinden ötürü çok talep var.