Dünyanın en pahalı ve en değerli maddeleri belirlendi! Gramı milyonlarca dolar değerinde bulan zengin oluyor...
Dünyanın en pahalı ve en değerli maddeleri bulanları zengin ediyor. Gezegenimizde bulunan bazı maddeler ve madenler diğerlerine göre oldukça nadir ve bir o kadar da pahalıdır.

Altın, pırlanta, plütonyum gibi maddeler yeryüzünde çok nadir olması nedeniyle değerleri çok yüksek oluyor. Dünyanın en değerli madenlerini bulan kısa sürede zengin oluyor. İşte dünyanın en değerli madde ve madenlerinin listesi...

Safran 1 gramı: 11.13 dolar
Safran çeşitli ağrılardan depresyon tedavisine kadar çeşitli kullanım alanları olan çiçekli bir bitki. Ancak yalnıca bir gramı bile 11 dolar eden bu değerli çiçek dünya çapında oldukça değerli sayılıyor.

Altın 1 gramı:59,1937 dolar
Altın tüm dünyada yaygın olarak bilinen en değerli metallerden biri. Takı olarak kullanımının dışında elektrik iletkenliği ve korozyon direnci için de kullanılıyor.

Rodyum 1 gramı: 58 dolar
Rodyum çoğunlukla bir otomobilin karbon emisyonlarını azaltmak için üç yollu katalitik konvertörlerle kullanılır.

Platinyum 1 gramı: 58 dolar
Platin bilimsel deneylerde katalizör olarak kullanılırken aynı zamanda takı malzemesi de olabilir. Bunun dışında kanser tedavisinde kullanılan ilaçlarda da bu maddeye rastlayabiliriz.

Metamfetamin 1 gramı: 100 dolar
Bu madde ilaçlarda kullanılır, yüksek dozda uyuşturucu etkiye sahiptir ve bağımlılık yapar.

Gergadan boynuzu: 1 gramı: 110 dolar
Vietnamda gergedanın değerli dişinin kanser tedavisine iyi geldiği söylentisi uzun zamandır var. Gergedan boynuzu tıbbi kullanımında ateş ve ağrı tedavisinde önemli bir rol oynuyor.

LSD 1 gramı: 3000 dolar
Bağımlılar arasında asit olarak bilinen LSD, yarısentetik bir halüsinojendir. Açık ve kapalı göz halisünasyonları, değişen zaman algısı gibi etkileri olan madde, 1960'ların karşı kültüründe çok yaygın olarak bilinen tehlikeli bir uyuşturucudur.

Plütonyum 1 gramı: 4000 dolar
Askeri amaçlar ve nükleer reaktörler için kullanılan Plutonyum, üst düzeyde zehirli ve kanser yapıcı bir maddedir.

Painite 1 gramı: 9000 dolar
Nadir bulunan bir borot minerali olan, içindeki demir oranına göre farklı renklerde bulunan Painite, şifa niyetine kullanılan bir kristaldir.

Taaffeite 1 gramı: 2500- 20.000 dolar
Leylak renkli bu mücevher elmastan çok daha kıt bulunan bir madendir.

Tritium 1 gram: 30.000 dolar
Tritium, tiyatro, okul ve ofis binalarında bulunan ÇIKIŞ işaretlerinde kullanılan bir maddedir. Sadece ABD'de 2 milyondan fazla trityum EXIT işaretleri bulunmaktadır.

Pırlanta 1 gramı: 55.000 dolar
En sert maddelerden biri ve değerli bir taş olan pırlanta, saf karbondur. Taç, kemer ve külah olmak üzere 3 bölümden oluşur.

Kaliforniyum 252 1 gramı: 27 milyon dolar
Gerçekte herhangi bir pratik kullanım alanı olmayan kaliforniyum 252, 1950 yılında keşfedilmiş bir maddedir.

Antimatter (Antimadde) 1 gramı: 62 trilyon dolar
Dünyanın en pahalı maddesi ünvanına sahip; Antimatter, muhtemelen uzay yakıtı olarak kullanılabilir ancak bunun için pahalı ve ileri bir teknolojiye ihtiyaç var.

Boğa spermi: 1 gramı 55 bin euro
Boğa spermi: Kanada'daki Goldwyn ve Titanic adlı süper boğaların 1 gram ağırlığındaki yoğunlaştırılmış spermi, tam 55 bin euro değerinde.

Kuyrukluyıldız tozu: 1 gramı 28 milyar euro
"Stardust" uydusunun uzayda "Wild II" adlı kuyrukluyıldızdan topladığı tozun gramı 28 milyar euro'ya geliyor. ABD'li gezegen bilimci Amir Alexander, tozun Güneş Sistemi'nin ilk zamanlarına ait olduğunu açıkladı.

Beyaz trüffe mantarı
Bir İngiliz asilzade, geçen ekim ayında açık artırmaya çıkarılan 1.2 kilogram ağırlığındaki beyaz trüffe mantarına 95 bin euro ödedi. Köpekler yardımıyla bulunan mantarın gramı 80 euro'ya geldi.

Örümcek zehri: 1 gramı 62 bin 500 euro
Karadul örümceğine ait 1 gram zehir, 62 bin 500 euro'ya alıcı buluyor. Zehir, örümcekten sağılarak laboratuvarlara satılıyor ve ilaç üretiminde kullanılıyor.

Avustralya’da aracıyla ilerlerken tuvalet ihtiyacını gidermek için bir yerde duran Clifford Coulthard adlı bir kişi, bulduklarıyla şok oldu..

Söz konusu alanın Avustralya'daki en eski Aborjin yerleşim alanı olduğu belirtildi

Avustralya’da Flinders Ranges sıradağının bulunduğu ve Warrantyi olarak bilinen bir bölgede tuvalet ihtiyacını gidermek için bir yer arayan Clifford Coulthard, Aborjinlere ait eski bir yerleşim alanına denk geldi.

Adelaide kentinin 550 kilometre kuzeyinde bulunan 49 bin yıllık sığınağın, en eski Aborjin yerleşim alanı olduğu belirtildi.

Bu keşif ayrıca insanların 'megafauna' olarak bilinen büyük veya dev hayvanlarla ilişkisinin varlığına dair ilk güvenilir kanıt da oldu.

Konuyla ilgili ABC’ye konuşan ve araçtaki isimlerden arkeolog Giless Hamm "Doğa çağırdı ve Cliff yürüyüp bu inanılmaz sanat eserini keşfetti.

Tuvalet ararken Avusturya tarihinin en önemli bölgelerinden birini buldu" ifadelerini kullandı.

Yolda bulduğu çamur parçasını eve getiren bu adam adeeta bir servet kazandı...

Çamurları temizledikçe gözlerine inanamadı...

Temizledikçe çamur parçasının içinde parlayan taşlar olduğunu fark etti...

Tüm çamur temizlendiğinde ise, bunun büyük bir kristal taş olduğu ortaya çıktı...

İrlanda'da 2,5 metrelik beton bir tüp bulan köylüler içinden çıkanlarla şok oldu...

Tüpün içini açan yetkililer 5 milyon euro tutarında 75 kilogram uyuşturucu buldular...

Görevliler kazdıkları yerden çıkanlarla şok oldular...

Ne olduğu konusunda bilgiye sahip olmayan görevliler, buldukları sandığı dışarı çıkarıp içini açtılar...

Yıllardır toprak altında olan sandığın içini açınca neye uğradıklarını şaşırdılar...

İşte Dünya Savaşından bu yana toprak altında duran sandığın içinden çıkanlar...

İşte dünyanın en pahalı ev eşyaları...

Gazoz kapağı açıcı
Fiyatı: 790 bin 260 TL

Tuvalet kağıdı
Fiyatı: 4 bin 960 TL

Mezura
Fiyatı: 953 bin 943 TL

Altın ve elmaslı tencere
Fiyatı: 591 bin 445 TL

Şapka
Fiyatı: 381 bin 577 TL

Altın tabure
Fiyatı: 4 bin 960 TL

Diş macunu
Fiyatı: 1 bin 144 TL

Kemer tokası
Fiyatı: 95 bin 394 TL

Satranç takımı
Fiyatı: 37 bin 394 TL

Mücevherli mermi
Fiyatı: 11 bin 447 TL

Klozet
Fiyatı: 14 bin 408 TL

Çorap
Fiyatı: 12 bin 592 TL

Buzdolabı
Fiyatı: 156 bin 446 TL

Buzdolabı
Fiyatı:61.052 TL

Elmas, altın ve incili kravat
Fiyatı: 839.470 TL

DÜNYANIN EN PAHALI BİNALARI

BANK OF CHINA TOWER (1990) - HONG KONG
1 MİLYAR DOLAR

Star Trek ve Transformers serilerinden de tanıdık olan 367.4 metrelik bina bir zamanlar Asya'nın en yüksek gökdeleniydi. 135 bin metre kare alana inşa edilmiş ve 72 kattan oluşuyor.

43. katında halka açık bir gözlem terası da olan bina 1990 yılında 1 milyar dolara mâl olmuştu. Enflasyon hesaba katıldığında şimdiki parayla 1.86 milyar dolar ediyor.

TRUMP TAJ MAHAL (1990) - ABD
1 MİLYAR 100 MİLYON DOLAR

Eski ABD Başkanı olan Donald Trump'ın rüya projesi Tac Mahal mimarisindeki kumarhane ve hotel 1990 yılında açıldı

Bir diziye de ismini veren meşhur Boardwalk bölgesinde olan tesiste 2000 odalık bir otel, birçok ünlü markanın restoranı ve polemik konusu olan bir striptiz kulübü de var. Ancak tesis 2016 yılında kapandı ve satılık.

AVUSTRALYA PARLAMENTOSU (1988) - CANBERRA
1 MİLYAR 100 MİLYON DOLAR

Kraliçe Elizabeth tarafından 1988 yılında açılan parlamento binasında 10 bin işçi çalışmıştı. Tasarımın merkezinde, parlamentoyu dörde bölen 460 metrelik kavisli, iki devasa duvar var.

32 hektar alana kurulu yerleşke 107 metre uzunluğunda ve 4700 odaya sahip. Enerjisinin büyük bölümü Güneş'ten elde ediliyor. Her yıl 1 milyon ziyaretçi çekerek turizme de katkıda bulunuyor.

PETRONAS İKİZ KULELERİ (1996) - MALEZYA
1 MİLYAR 600 MİLYON DOLAR

Malezya'da bulunan 451.9 metre uzunluğundaki ihtişamlı kuleler 1998-2004 yılları arasında dünyanın en uzun gökdeleniydi. 88 kattan oluşan binada tam 40 asansör bulunuyor.

Postmodern tarzı Arjantinli mimar Cesar Pelli'nin eseri. Felix Baumgartner, Alain Robert gibi atlamak ve tırmanmak isteyenlerin de gözdesi olan bina 1996 yılında açılmıştı. İçerisinde İslami motifler de var.

BURÇ HALİFE (2010) - BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ
1.5 MİLYAR DOLAR

Dubai'deki dev gökdelen 829.8 metre uzunluğuyla dünyanın aynı zamanda en uzun binası. 161 kattan oluşan yapıda 24 bin 348 pencere var. Genellikle ofis, otel, restoran olarak kullanılıyor.

Abbasi Halifesi Mütevekkil'in yaptırdığı Samarra Ulu Camii'nden esinlenilen gökdelen 270 metrelik bir fuaye alanına sahip. Binayı soğutmak için harcanan günlük enerji 46 megawatt. 13 bin ton buzu eritmekten farksız.

YANKEE STADYUMU (2009) - ABD
2.3 MİLYAR DOLAR

New York Yankees beyzbol takımının 83 yıllık mabedi yerine 2006'da yapımına başlanan stat, 50 bin kapasiteye sahip ve dünyanın en pahalı stadı. Eski orijinal giriş ise 11 bin kireçtaşı ve granitle korunmuş.

1100 adet HD monitörün bulunduğu yeni statta fiber internet bağlantısını sağlamak için 365 kilometre kablo çekilmiş. Stat, yazları futbol turnuvalarına da ev sahipliği yapıyor

WEMBLEY STADI (2007) - İNGİLTERE
1 MİLYAR 230 MİLYON DOLAR

İngiltere Milli Takımı ve FA Cup finalinin vazgeçilmez mabedi eski Wembley yerine 23 bin ton çelikten yapılan 90 bin kişilik stat tam bir teknoloji harikası. 2618 adet tuvaletiyle de bir rekora sahip.

133 metrelik kemer stadın en bilinen mimari yapıtaşlarından. 40 bin metrekarelik çatının üçte biri hareket edebiliyor. Atletizm organizasyonları, konserler için kapasiteyi 60 bine düşüren platform sistemi var.

AVRUPA BİRLİĞİ MERKEZ BANKASI (2015) - ALMANYA
1 MİLYAR 750 MİLYON DOLAR

Frankfurt'ta bulunan Avrupa ekonomisinin merkezi 201 metre uzunluğunda ve 48 kattan oluşuyor. Anti kapitalistlerin tepkilerini sürekli üzerine çekse de atrium ve mimarisiyle Avrupa'nın simge yapılarından.

BELLAGIO (1998) - ABD
1 MİLYAR 600 MİLYON DOLAR

İtalya'nın Bellagio bölgesindeki Como Gölü'nden esinlenerek yapılan tesisin ön cephesindeki 3.5 hektarlık dev gölete ve fıskiyelere Ocean's Eleven başta olmak üzere pek çok filmden aşinayız.

Las Vegas'ta bulunan çok amaçlı eğlence mekânında otel, kumarhane ve alışveriş merkezleri bulunuyor. Hatta botanik bahçesi ve sanat galeri de mevcut. Hiçbir lüksten de kaçınılmamış.

THE PALAZZO (2007) - ABD
1.8 MİLYAR DOLAR

İtalyan rönesansı ambiansını yansıtan Las Vegas'ın ünlü oteli, 67 metrekarelik en ufak odası ve toplam kullanım alanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na dünyanın en büyük oteli olarak girmişti.

645,581 m2 zemin alanıyla Pentagon'un ana binasından da büyük olan The Palazzo bu açıdan ABD'de rakipsiz bir yapı. Tamamı suit 3068 ve 375 adet özel odaya sahip.

TAIPEI 101 (2004) - ÇİN
1 MİLYAR 930 MİLYON DOLAR

Tayvan'ın doğusundaki deprem ve tayfunlara karşı özel olarak tasarlanan Taipei 101 gökdeleninde, bu devasa ayarlı kütle sönümleyici ya da harmonik soğurucu, afet anında titreşimi azaltmak için kullanılıyor.

Taipei 101 açıldığında Petronas İkiz Kuleleri'nden dünyanın en uzun binası unvanını almıştı. 509.2 metre uzunluğundaki bina 101 katlı ve 61 adet asansör barındırıyor. İş merkezi özelliğinin yanı sıra çok sayıda sosyal faaliyet de mevcut

ROYAL ADELAIDE HASTANESİ (2017) - AVUSTRALYA
1 MİLYAR 660 MİLYON DOLAR

Avustralya'nın güneyindeki hastane ilk olarak 1841 yılında hizmete girmiş. Yenilenen 800 yataklı hastanede 6000 personel çalışıyor. Robotik teknolojiler kullanılan hastanenin eşi benzeri pek az. Üstelik hastane içi lojistik, yemek ve eğlence unsurları akıllı sistemlerle yönetiliyor.

PRENSES KULESİ - DUBAI/BAE
2 MİLYAR 170 MİLYON DOLAR

2012 yılında tamamlanan ve yapımı 6 sene süren 414 metrelik ihtişamlı gökdelen sadece oturma amaçlı kullanılıyor ve bu açıdan dünyanın en uzun 2. binası. 107 kattan oluşan yapıda her türlü imkân düşünülmüş.

CITY OF DREAMS (2009) - MACAU/ÇİN
2.4 MİLYAR DOLAR

Türkçesi Rüyalar Şehri olan 4 binalık kompleks Hard Rock Hotel, Crown Towers Hotel ve the Grand Hyatt Macau'dan oluşuyor. 200 mağaza, 16 bin metrekarelik özel bulvar ve resimdeki su sahneli gösteri ve dans salonu en dikkat çekici unsurlarından.

THE VENETIAN MACAU (2005) - MACAU/ÇİN
2.4 MİLYAR DOLAR

3000 odalı otel aynı zamanda dünyanın en büyük casinosu. Spor ve eğlence için 15 bin kişilik özel bir salon barındırıyor. 39 katlı bina ünlü Cirque du Soleil'in evi olarak da biliniyor.

WYNN RESORT (2005) - ABD
2.7 MİLYAR DOLAR

87 hektar alanda 60 ila 650 metrekare arasında değişen 2716 odaya sahip otel 187 metre uzunluğunda.

Sahtekarlığı önlemek için RFID teknolojisi kullanılan binada, bir otelde kurulmuş en geniş HDTV ve VOiP şebekesi bulunuyor. Tesis, birçok ünlü kulüp, gösteri ve onlarca mağaza ve restorana da ev sahipliği yapıyor.

EMIRATES PALACE (2005) - BAE
3 MİLYAR DOLAR

Kempinski tarafından işletilen 394 odalı otelin renkleri Arap çöllerindeki farklı renk tonlarındaki kumları yansıtmak için seçilmiş. Ana binada İslami mimariyi temsil eden dev bir kubbe var.

Odalar genel olarak altın kaplama ve mermerle dekore edilmiş. Birçok uluslararası restoran ve mağazanın yanı sıra 1 kilometreden uzun özel bir plaja ve 2 helikopter piste sahip.

ÖZGÜRLÜK KULESİ (2014) - ABD
3.9 MİLYAR DOLAR

11 Eylül saldırısında yıkılan DTM İkiz Kuleler yerine yapılan nam-ı diğer One World Trade Center tam 546.2 metre yüksekliğiyle dünyanın en uzun 6. binası. Her katın 3800 metrekare kullanım alanı ve kurbanlar anısına bir müzeye de sahip.

Rüzgar tüneli başta olmak üzere çok sayıda yeni teknolojinin kullanıldığı gökdelende terörist saldırılar ve güvenlik için saymakla bitmeyecek önlemler var. Merdiven boşlukları dahi güçlendirilmiş 90 santimetrelik beton duvarlarla desteklenmiş.

THE COSMOPOLITAN OF LAS VEGAS (2010) - ABD
3.9 MİLYAR DOLAR

184 metrelik Boulevard ve Chelsea kulelerinden otel ve kumarhane dünyadaki en büyük resortlardan biri olarak biliniyor. 2,995 oda, 28 bin metrekare restoran alanı ve 3200 kişilik de bir tiyatro salonu var.

311 milyar dolarlık bir fonun sahibi ve dünyanın en büyük özel sermaye şirketlerinden Blackstone'un sahibi olduğu tesis geçen sene 893 milyon dolar ciro yapmıştı.

APPLE PARK - ABD
5 MİLYAR DOLAR

Santa Clara Vadisi'nde yapımı sona gelen bina asfalt ve betondan oluşan 71 hektar alanı yeşile dönüştürme amacında. Tamamen yenilenebilir enerjiyle çalışacak kompleks 12 bin personele ev sahipliği yapacak.

Apple Park, dünyanın en büyük kavisli cam panelleriyle kaplı. 9.290 metrekarelik spor salonu, 1000 kişilik oditoryum ve sınırsız teknolojik imkânla Steve Jobs'un rüyasıydı.

RESORTS WORLD SENTOSA (2010) - SİNGAPUR
7.16 MİLYAR DOLAR

Sentosa Adası'na entegre tesis Singapur'un güney sahillerinde 7 otelin birleşiminden oluşuyor. 49 hektarlık alanda her türlü lüks ve sosyal aktivite düşünülmüş.

1500'den fazla oda ve casino bir tarafa; Universal Stüdyoları Tematik Parkı, Akvaryum, Adventure Su Parkı ve dünyanın en büyük oşinaryum da bu dev komplekste dikkati çekiyor.

MARINA BAY SANDS (2011) - SİNGAPUR
5.5 MİLYAR DOLAR

Marina Bay Sands, ilginç mimarisi ve yerden 191 metre yükseklikteki, 146 metre uzunluğundaki SkyPark ismi verilen bu ürkütücü fakat fantastik çatı havuzuyla çok popüler.

55 katlı otelde 2561 oda bulunuyor. Ünlü şeflerin restoranları, müze, alışveriş merkezi ve 120 bin metrekarelik kongre merkezi de cabası. Artan maliyetler nedeniyle yapımı 2 yıl sarkan tesisin açılışından sonra 2 gün tatil ilan edilmişti.

OLKILUOTO NÜKLEER SANTRALI - FİNLANDİYA
8.5 MİLYAR EURO

Olkiluoto nükleer enerji santrali Kuzey Avrupa’da gerçekleştirilen en büyük endüstriyel projelerden biri olarak dikkati çekiyor. 3 milyar euro ile açılan proje maliyeti 8.5 milyar euro seviyesine geldi.

Her biri 860 MWe kurulu güce sahip 2 kaynar su reaktörünün yanı sıra bir de EPR reaktörü planlanmıştı fakat yaşanan sorunlar nedeniyle bitirilmesi geçikti.

TOKAMAK REAKTÖRÜ (2013) - FRANSA
14 MİLYAR DOLAR

Proje Fransa'da sürse de uluslararası çapta yürütülüyor ve deneysel bir tarafı da var. 1950'li yıllarda Sovyet fizikçi Igor Yevgenyeviç Tamm tarafından geliştirilen ve iyonize olmuş gazları yani plazmayı belli bir yerde tutabilmek için toroydal manyetik alan üreten bir makinadır.

Plazma çok sıcak bir madde olduğundan ve 100 milyon kelvin ısıya çıkabildiğinden plazmanın tutulabilmesi ve termonükleer füzyon gücü üretmek için manyetik alandan faydalanılıyor.

EBRAC EL-BEYT (2011) - SUUDİ ARABİSTAN
15 MİLYAR DOLAR

Osmanlı mirası Ecyad Kalesi yıkılıp yerine yapılan kompleks, 601 metre yüksekliği ile Suudi Arabistan'ın en yüksek binası, dünyanın en yüksek ve en büyük otelidir.

Kabe'yi içine alan Mescid-i Haram'ın yanındaki dev otelin 2 milyon LED ışıkla aydınlatılan saati 25 kilometre öteden ve her yönden görülebiliyor.

Fransız şirketi ACCOR tarafından işletilen yapıda 5 katlı alışveriş merkezi, sosyal alanlar, helikopter pistleri de bulunuyor.