Deprem neden gece olur? Depremin gece yaşanmasının sebebi nedir?
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7'lik depremin ardından 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Bölgede yaşayan vatandaşların merakla araştırdığı konuların başında da "depremler neden gece olur" sorusu geliyor. 1999 Gölcük depreminin de gece yaşandığı akıllara geldi. Peki depremin gece olmasının nedeni nedir? İşte detaylar...

7,7 büyüklüğünde meydana gelen Kahramanmaraş depremi sonrası 10 il etkilenerek binlerce can kaybı yaşandı. Depremin ilk anından itibaren arama kurtarma ekipleri bölgeye intikal ederek çalışmalara başladı. İlk depremin ardından geçen 9 saatten sonra 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Bu depremler sonrası akıllara bir soru takıldı.

DEPREMLER NEDEN GECE OLUR?
1999 Gölcük depreminin de gece olması akıllara geldi. Peki büyük depremler neden gece olur?

Uzmanların bu konuda görüş birliğine vardığı bir açıklama yok. Ancak Güneş'in çekim gücünün etkisiyle Dünya'nın gece bölümü büyük bir baskı altındayken, gündüz kısmı gevşek konumda olduğu biliniyor. Bu nedenle depremlerin gece olmasının aşırı basınca dayanamayıp kırılmasıyla meydana geldiği tahmin ediliyor.

Güneş ve Ay tutulmalarında da çekim gücü çok arttığı için deprem yaşanmasının olası olduğunu belirtiyor.