3600 ek gösterge müjdesi! Memurları kapsıyor, emeklilik ve maaşlara yansıyacak
3600 ek gösterge son durum 2023, vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Birinci derece memurlara 3600 ek gösterge geliyor. Birinci derecedeki memurların tamamının 3600 ek göstergeden yararlanması hedefleniyor. Düzenleme ile ilgili çalışmalar sürüyor. Peki kimler birinci derece memur, memuriyet derecelerinde ne etkili oluyor? İşte haberin detayları...

3600 ek gösterge düzenlemesinde yeni çalışmalar yolda. Sürece ilişkin tüm detaylar etraflıca değerlendiriliyor.

TRT Haber'de yer alana habere göre; düzenleme ile birinci derecedeki memurların tamamının 3600 ek göstergeden yararlanması bekleniyor.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, "3600 ek göstergeden 2 yıl ve üzeri üniversite mezunu olanların faydalanmasının mümkün olduğunu söyleyebiliriz.

2 yıl üniversite mezunu olanlar 10. derece 2 dereceden başlamakta birinci dereye kadar yükselmekte. 4 yıllık üniversite mezunu olanlar daha avantajlı çünkü 9. derece 1. kademede başlamakta" dedi.

Memuriyet derecelerini ise birçok faktörün etkilediğini belirten Karakaş şu ifadeleri kullandı: "Memurun çalıştığı kurum sınıfı ve özellikle eğitim durumunun birinci dereye etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Dolayısıyla üniversite mezunlarının gerekli hizmet yılını doldurdukları takdirde zaten birinci dereceye hak kazandıklarını söyleyebiliriz."

3600 ek gösterge düzenlemesinin kamu görevlilerine özellikle emeklilikte önemli kazanımlar sağlaması bekleniyor.

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "zam görüşmelerini herkesi memnun edecek şekilde bitirmek hedefimiz" dedi.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisini ilgilendiren zam-sözleşme süreci geçtiğimiz günlerde başlamıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki ilk toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlık etti.

Bakan Işıkhan toplantının açılışında yaptığı konuşmada tüm memurlara 3600 ek gösterge müjdesi verirken toplu sözleşme görüşmelerini de tarafları memnun edecek şekilde bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Konuşmasına '6 milyon kamu görevlisi ve emeklisinin 2024-2025 yıllarını kapsayacak maaşları için 7 dönem toplu sözleşme görüşmelerini başlatıyorum' diyerek başlayan Işıkhan 2002'de 2.5 milyon olan kamu personeli sayısının bugün 5 milyonun üzerine çıktığını hatırlattı.

"KAMU ÇALIŞANLARINI ENFLASYONA EZDİRMEDİK"
Işıkhan 'Bütçeden kamu personeline ayrılan payı da artırdık. 2002'de bu pay yüzde 18 iken bugün yüzde 27'yi aşmış durumdadır. Görüşmeleri, tarafları optimal düzeyde memnun edecek şekilde bitirmeyi planlıyoruz. Tüm memurların 3600 ek göstergeden yararlanacağı yeni bir yasal düzenleme planlanıyor' dedi.

'Toplu sözleşme çalışmalarımızın sonucunda, mutabakata vararak 'Toplu sözleşmemizi inşallah hayırla ve uzlaşma içinde sonuçlandırmayı hedefliyoruz' diyen Bakan Işıkhan, geride kalan 21 yılda Türkiye'nin yapısal sorunlarını çözerek; toplumsal barışı ve huzuru tesis eden bir yönetim anlayışını benimsedikleri ve kamu çalışanlarını enflasyona ezdirmediklerini söyledi.

Bakan Işıkhan Türkiye'de kamu sendikacılığında yüzde 75'lik örgütlenme oranının gelişmiş birçok ülkenin üzerinde olduğunu sözlerine ekledi.

15 AĞUSTOS'TA YAPILACAK ZAM BELİRLENECEK
Toplantıda, izlenecek takvim de belirlendi. Ağustos ayı boyunca sürecek görüşmeler kapsamında, ilk olarak hizmet kollarının talepleri müzakere edilecek.