Gazete Vatan Logo

Zeren Group kimin, Zeren Group Holding’in sahibi kimdir? Zeren Group markaları neler?

Zeren Group’un kimin olduğu, sahibinin kim olduğuna dair araştırmalar yoğunlaştı. Peki, Zeren Group kimin, Zeren Group Holding’in sahibi kimdir? Zeren Group markaları neler?

Zeren Group kimin, Zeren Group Holding’in sahibi kimdir? Zeren Group markaları neler?

Petroldeki yatırımlarıyla gündem olan Zeren Group'un sahibi ekonomi ve iş dünyası tarafından merak ediliyor. Peki, Zeren Group kimin, Zeren Group Holding’in sahibi kimdir?

Zeren Group kimin?

Zeren Group: Enerji, turizm, lojistik, imalat ve yeme-içme gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Zeren Group, 5 farklı ülkede faaliyetlerini sürdürüyor.

Türkiye Petrolleri: 1963 yılında kurulan ve 2009'dan itibaren TP Petrol Dağıtım A.Ş. olarak faaliyetlerine devam eden Türkiye Petrolleri, 2017'de Zülfikarlar Holding’e bağlı Turkuaz Petrol tarafından satın alınmıştı.

Mustafa Yiğit Zeren kimdir?

Mustafa Yiğit Zeren, iş dünyasında önemli bir yere sahip olan Zeren Group'un sahibi ve CEO'sudur. 22 Ekim 1991 tarihinde Mersin'de doğan Zeren, eğitim hayatına Mersin'de başlamış ve lise eğitimini Mersin Fen Lisesi'nde tamamlamıştır. Üniversite eğitimini İstanbul'daki Sabancı Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bölümü'nde başarıyla tamamlayan Zeren, daha sonra ekonomi alanında yüksek lisansını dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olan The London School of Economics'te tamamlamıştır.

Haberin Devamı

İngiltere'de çeşitli kurum ve kuruluşlarda staj yaparak iş hayatına adım atan Zeren, babası Rıdvan Zeren'in kurduğu Zeren MM'e 2015 yılında Türkiye'ye dönerek katılmıştır. Uluslararası mali müşavirlik ruhsatı olan ACCA'ya sahip olan Zeren, Türkiye'deki görevini Zeren MM Türkiye'de Yönetici Ortak olarak sürdürmektedir, aynı zamanda İngiltere'deki deneyimlerini Zeren MM UK'te kullanmaktadır.

Zeren, Zeren Group'ta 2018 yılına kadar Baş Finans Müdürü (CFO) olarak görev yaptıktan sonra, 2018'den bu yana Yönetim Kurulu Başkanı (CEO) olarak liderlik etmektedir. Zeren Group, Türkiye, İngiltere ve Karadağ başta olmak üzere dünya genelinde birçok önemli projeyi başarıyla yürütmektedir.

2019 yılında Türkiye Marka Ödülleri tarafından "Yılın CEO'su" seçilen Zeren, uluslararası ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem vermektedir ve TÜSİAD, DEİK, TABA Am-Cham gibi önemli kurumlar ve sivil toplum örgütlerinde aktif rol almaktadır.

Haberin Devamı

İyi derecede İngilizce ve İspanyolca, orta düzeyde Rusça bilen Zeren, aynı zamanda spor ve kişisel gelişim konularına ilgi duymakta ve profesyonel tenis lisansına sahiptir. Mustafa Yiğit Zeren, iş hayatında ve toplumda pozitif bir etki yaratmayı hedeflemektedir.