Gazete Vatan Logo

Ülker dev şirketi satın alıyor!

Biskot Çikolata'nın yüzde 30 hissesini satın alan Ülker, yılın ilk çeyreğini 792 milyon lira ciro ve 80 milyon lira faaliyet karı ile kapattı. Şirket, 2014 yılının ilk çeyreğinde satış gelirlerini yüzde 11 artırarak 792 milyon liraya ulaştırdı. Ülker, geçen yılın aynı döneminde 716 milyon lira satış geliri elde etmişti. 2013 yılı ilk çeyreğinde 69 milyon lira faaliyet karı elde eden şirketin bu yılın aynı dönemindeki faaliyet karı ise 80 milyon lira olarak gerçekleşti.

GEÇEN YIL NE KADAR KAR ETMİŞTİ?

Ülker'in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen mali tablolara göre şirket, şirketin bu dönemdeki ana ortaklığa ait dağıtabilir net karı ise 51 milyon lira olarak gerçekleşti. Şirket, geçen yılın aynı döneminde de 45 milyon lira net kar etmişti. Ülker CEO’su Mehmet Tütüncü, “2014 yılı birinci çeyreğinde elde edilen sonuçlar beklentilerimize paralel olarak gerçekleşti. Son 5 çeyrektir ciroda elde edilen çift haneli büyüme grafiği şirketin büyüme yolundaki hedeflerine ulaşma azmini göstermektedir” dedi.

İŞTİRAKLERİ YILDIZ HOLDİNG'E DEVRETTİ

Ülker Bisküvi, ihracat alanında faaliyet gösteren iştirakleri İstanbul Gıda ve Birleşik Dış Ticaret'teki hisselerinin tamamını toplam 28.8 milyon lira bedelle Yıldız Holding'e satarken; Biskot Bisküvi'de ise 200 milyon lira bedelle yüzde 30 hisse aldı. KAP'a yaptığı açıklamada, İstanbul Gıda'da sahip olduğu yüzde 83.8 hissesinin tamamını toplam 25.98 milyon liraya nakit ve peşin olarak Yıldız Holding'e sattığını duyurdu.

Açıklamaya göre, İstanbul Gıda'daki hisse satışından 3.8 milyon lira kâr oluşacak. Ülker ayrıca, Birleşik Dış Ticaret'te sahip olduğu yüzde 70 hissenin tamamını da, nakit ve peşin olarak 2.8 milyon liraya Yıldız Holding'e sattığını açıkladı. Satış sonucu 1.28 milyon lira kâr oluştuğu belirtildi. Ülker Bisküvi, KAP'a yaptığı bir başka açıklamada ise, iştiraki Biskot Çikolata'da yeni hisse alımına gittiğini duyurdu.

TAYYAR AİLESİ'NE AİTTİ

Buna göre şirket, Biskot Çikolata'nın yüzde 30 hissesini 200 milyon lira bedelle Tayyar Ailesi'nden satın aldı. Açıklamaya göre, söz konusu hisse alımı sonrası Ülker Bisküvi'nin bu şirketteki payı yüzde 73.5'e ulaşacak.

Biskot Bisküvi, 135 bin metrekare açık alanı ve 120 bin metrekare kapalı alana sahip olup, son yıllarda yaptığı yatırımlarla yıllık üretim hacmini 150 bin tona çıkardı. Her üç işlem de mayısta tamamlanacak. KAP'a yapılan bir başka açıklamada da, Ülker Bisküvi'nin iştiraki Ülker Çikolata'nın da, İstanbul Gıda'daki 1.25 milyon adet hissesini 2.57 milyon liraya; Birleşik Dış Ticaret'teki 124 bin 500 adet payını da 398 bin 400 TL'ye Yıldız Holding'e satma kararı aldığı belirtildi.

Haberin Devamı