Türk Kızılayı’na yanmayan kıyafet
İTHİB, Türk Kızılayı’nın 6 bin 500 çalışanı için teknik tekstil ürünlerinden koleksiyon hazırlayacak. Yanmayan, nefes alabilen ve buruşmayan kıyafetlerin üretimi Çorlu’da yapılacak. Çalışanlar Eylül’den itibaren yeni kıyafetlerle yardım faaliyetlerini sürdürecek
İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), dünyanın dört bir yanına yardım elini uzatan Türk Kızılayı’na tasarım ve kumaş desteği sağladı. İTHİB, Türk Kızılayı görevlilerinin yardım faaliyetlerinde giydiği kurumsal kıyafetleri, teknik tekstil kumaşıyla yeniden tasarladı. İTHİB, Kızılay Koleksiyonu için başlangıçta 50 bin metre nano teknoloji, antibakteriyel, nefes alabilen, yanmayan, buruşmayan, terletmeyen kumaş kullandı.
Farkını ortaya koyacak”
İTHİB ve Türk Kızılayı iş birliğiyle düzenlenen basın toplantısında konuşan İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, şunları söyledi: “Dünya markamız Türk Kızılayı görevlilerinin dünyada ülkemizi temsil ederken giydiği kıyafetleri Türkiye’nin kumaşı ve Türkiye’nin tasarımı ile yeniledik. Ürettiğimiz nano teknoloji, antibakteriyel, nefes alabilen, yanmayan, buruşmayan, terletmeyen kumaşlarımızla Kızılayımız’ın kurumsal kıyafet imajını tasarladık. 6 bin 500 çalışanı ile sadece ülkemizde değil, tüm dünyada insani yardım hizmetinde model alınan, insanların en zor anlarında yanında olan gurur kaynağımız Türk Kızılayı’na, bizler de Türk tekstilcileri olarak elimizden gelen katkıyı sunmak istedik.”
Kıyafetleri tasarlayan İTHİB Moda Danışmanı Hakan Akkaya da “8 ayrı tasarımda mont, yelek, pantolon, yağmurluk, polar, tişört, polo yaka kısa ve uzun kollu tişörtten oluşan koleksiyonu tasarlarken, Kızılay çalışanlarının yardım elini uzatırken, konforunu ve işlerini kolaylaştırmasını hayal ettim” diye konuştu.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: