Gazete Vatan Logo

Telekom'dan 'Kurumsal Kıyafet Projesi'

Türk Telekom 10 milyon TL’ye yakın para harcadı, 25 bin çalışanını Arzu Kaprol ile giydirdi

Türk Telekom, 25 bin çalışanına Arzu Kaprol’ün tasarladığı kıyafetleri giydirecek. Kolay buruşmayan, koku giderici antibakteriyel içeren 27 parçalık koleksiyon 6 ayda hazırlandı. 300 bin parça kıyafetin üretildiği proje için 10 milyon liraya yakın para harcandı

Türk Telekom’un 25 bin çalışanı, geçen yıl başlatılan “Kurumsal Kıyafet Projesi” kapsamında ünlü modacı Arzu Kaprol’ün tasarladığı kıyafetleri giyecek. Çift Geyik Karaca’nın ürettiği 300 bin parça kıyafet 13 bini sahada, 12 bini ofis ve bayilerde görevli 25 bin Türk Telekom çalışanı tarafından kullanılacak. Ayakkabıdan boyunluğa, pantolondan takım elbiseye 27 parçalık koleksiyon oluşturuldu. Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer, şirket çalışanlarının kıyafetlerinin giyim teknolojisinden yararlanan bir şekilde yenilenmesine yönelik projenin gayet makul fiyatlarla sonuçlandırıldığını belirterek, “Türk Telekom tedarik konusunda oldukça rekabetçidir. Gayet makul fiyatlarla sonuçlandırdık. Tek haneli milyon TL diyebilirim” derken, projeye 10 milyon liraya yakın bir para harcandı. Bu proje için tasarım ve üretim ihalesi açtıklarını kaydeden Dinçer, tasarımda giyim teknolojisindeki yenilikleri ve kıyafetlerin estetik yanını da önemsemede benzer vizyonu paylaştıkları Arzu Kaprol’le çalışmaya karar verdiklerini anlattı. Üretim için de 13 firma arasından Çift Geyik Karaca’yı seçtiklerini söyledi.

Bayi gelirini etkileyebilir

İki yıl önce bayi ve ofislerini yenilemeye yönelik bir proje başlattıklarını anlatan Türk Telekom Satış Başkanı Aydın Çamlıbel de müşterilerin iyi eğitimli, düzgün ve bakımlı çalışanlarla karşı karşı gelmek istediklerini, eğitim kısmını Türk Telekom Akademi ile çözdüklerini, kıyafet projesi ile de 81 ilde aynı kıyafetle tanınacaklarını söyledi. Bayilerinin de kıyafetleri giymek zorunda olduğunu kaydeden Çamlıbel, “Bayilerin gelirleri bunları giyip giymemeleri, iyi bakıp bakmamalarına endeksli olabilecek. Giyip giymediklerine yönelik denetimler yapılacak” dedi.

Tasarımcı Arzu Kaprol ise tasarımdan önce sahaya indiklerini, birçok ilde çalışanlarla yüz yüze görüştüklerini ve beklentilerini dikkate aldıklarını vurguladı. Moda Tekstil Tasarım CEO’su Cem Kaprol de koleksiyondaki ürünlerle ilgili şu bilgileri verdi: “Gömleklerdeki kumaş karışımı nemi ve teri dışarı atacak şekilde tasarlandı. Kışın sıcak, yazın serin tutan pantolonlarda yer alan ilave içlikler çok soğuk hava koşullarına uyum sağladı. Gömlek ve tişörtlerde ter kokusu giderici anti-bakteriyel özellik kullanıldı. Dışı su geçirmeyen, içi sıcak tutan şapkalar, atkılardaki kullanım zorluklarını ortadan kaldıran boyunluklar, detaylı çalışmalara izin veren eldivenler tasarladık. Bayiler ve müşteri ilişkileri için hazırlanan takım elbise ve pantolonlar ise zor buruşuyor, yıkanabiliyor ve kolay ütülenebiliyor.”

325 bin metrekare kumaş kullanıldı

* Türk Telekom’un “Kurumsal Kıyafet Projesi” kapsamında Arzu Kaprol’ün hazırladığı kıyafetler 13 bini sahada, 12 bini Türk Telekom ofis ve bayilerinde görevli 25 bin çalışan tarafından kullanılacak.

* Proje için çalışmalar 6 ayda tamamlandı. 25 bin kişi için 300 bin parça kıyafet üretildi.

* Kıyafetlere toplam 325 bin metrekareden fazla kumaş, iş ayakkabıları ve botlar için ise 5 bin metrekareden fazla deri kullanıldı.

* Ürünlere ilişkin fikri mülkiyet hakları Türk Telekom’a devredildi.






Haberin Devamı