Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, “Türkiye’nin bugün kendi ürünleri var, markaları var. Bu markalarımızın projeleri devam ediyor ama önümüzdeki 1 ya da 2 yıl içinde üretime geçeceğiz. Önümüzdeki süreçte marka olan gerçek uluslararası bir tabanca yapacağız” dedi.
Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, ”Önümüzdeki süreçte marka olan gerçek uluslararası bir tabanca yapacağız” dedi. Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği’nce Sapanca’da düzenlenen ”Savunma Sanayinde İhracat Nereye Koşuyor, Nasıl Koşmalı? Arama Konferansı’na” katılan Bayar, savunma sanayisi sektörü ihracatının önünü açacak adımlar atıldığını ve sektörün ihracat rakamlarının da sürekli arttığını anlattı. Bayar, ”Hep birlikte heyecanla kovaladığımız işler var ama bunlar henüz amatörlük çıtasını aşmış değil” dedi. Bayar, savunma sanayisi alanında kamu ve özel sektörün bir arada çalışmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, ”Kendimize özgü mallarımızın olması lazım. Aslında sektörün bu konuda bir mesaisi var. Eskiden lisanslı üretici olan sektör, şimdi kendi ürünlerini üretmeye çalışıyor” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin kendine özgün ürünler üretmesinin önemine vurgu yapan Bayar, şunları kaydetti: ”Türkiye’nin bugün kendi ürünleri var, markaları var. Bu markalar uluslararası alanda da tanınıyor. Bu markalarımızın projeleri devam ediyor ama önümüzdeki 1 ya da 2 yıl içinde üretime geçeceğiz. Önümüzdeki süreçte marka olan gerçek uluslararası bir tabanca yapacağız.”
”Vatandaşlarımız da silaha meraklı” diyen Bayar, ”Böyle olunca ciddi bir iç pazar var. Böyle olunca Türkiye’nin önemli bir tabanca markasının olması gerekiyor. Bu tabancayı uluslararası marka haline getireceğiz” dedi.
Sektörün ihracatı 1.5 milyar dolara koşuyor
Türkiye Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği Başkanı Latif Aral Aliş, savunma sanayi sektörünün ihracatını önemli oranda artırdığını ve yıllık 1.5 milyar dolar ihracat hedeflediklerini belirtti. Konferansta konuşan Aliş, şunları söyledi: ”Bir yılımızı geride bıraktığımız şu günlerde, 2011 rakamlarına göre yüzde 50’den fazla bir ihracat artışını yakaladık bile. Sektör olarak yıllık 1.5 milyar dolar ihracat seviyesine koşuyoruz. Ama 2023 vizyonunu yakalayabilmemiz, ihracatını oransal olarak en fazla arttıran sektör haline gelebilmemiz, 25 milyar dolar hedefine ulaşabilmemiz için daha fazlasını yapmamızlazım.”
Haberin Devamı