Gazete Vatan Logo

Steve Jobs’ın yatına haciz

Jobs’un Venüs’ adındaki yatına el kondu

ABD’nin teknoloji devi Apple’ın kurucu ortağı Steve Jobs’un Hollanda’da imal edilen 100 milyon euro değerindeki 70 metrelik ‘Venüs’ adındaki yatına el kondu. Jobs’un göremeden hayatını kaybettiği yata el konma nedeni ise ünlü tasarımcı Philippe Starck’ın ödemelerinin tamamını tahsil edememesi.

ABD’li teknoloji devi Apple’ın kurucu ortaklarından Steve Jobs’ın, Hollanda’da imal edilen ancak hayattayken göremediği ‘Venüs’ adlı yatına Amsterdam’da el kondu. Gerekçe olarak ise yatın tasarımcısı Philippe Starck’ın henüz tüm ödemeleri tahsil edememiş olması gösterildi.

100 milyon euro harcandı

2004 yılında yakalandığı pankreas kanserine karşı verdiği savaşı 5 Ekim 2011’de kaybeden Steve Jobs için özel olarak tasarlanan 70 metre uzunluğundaki özel yapım yat geçtiğimiz Ekim ayında suya indirilmişti. Yatın denize indirilme törenine Jobs’ın eşi ve çocukları da katılmış ve yatın yapılmasında emeği geçen işlerin hepsine birer iPod Shuffle hediye etmişti.

Yaklaşık 100 milyon euroya mal olduğu ifade edilen yatın minimalist tasarımcısı Starck’ın şirketi Ubik’i temsil eden Hollandalı avukat Roelant Klaassen, müvekkilinin kendisine söz verilen 9 milyon euronun sadece 6 milyon eurosunu tahsil edebildiğini ve yata bu nedenle el konduğunu söyledi. Yat projesinin 2007’den bu yana devam etmekte olduğunu kaydeden Klaassen, “Bu süreçte Jobs ve Starck arasında detaylı görüşmeler yapıldı. Ancak taraflar arasında sağlanan güven dolayısıyla bazı detaylar kontrata tam olarak yansıtılmadı” diye konuştu.

iMac’le yönetiliyor

Venüs’ün tasarımının büyük bölümünde Steve Jobs’ın parmağı olduğu için çoğu Apple ürününde olduğu gibi bu yatta da düz yüzeyler ve sadelik hakim. Yatın tüm fonksiyonları kaptan köşkündeki 7 adet iMac ile yönetiliyor. İç kısımdaki ahşap kaplamalar ve pencerelerindeki cam haricinde yatın neredeyse tamamı aluminyumdan oluşuyor.

Haberin Devamı