Sessiz sedasız kapandı!
Fenomen haline gelmişti.
Boyner Holding'in 'yaramaz çocuk' olarak konumlandırdığı sıkıştırılmış küçük paketlerden doğan hızlı moda markası T-box, havlu attı. Holding'in son 5 yılının iddialı yatırımlarından biri olan T-box'ın, fast fashion (hızlı moda) macerası kısa sürdü. Markanın Türkiye genelinde açılan 20'ye yakın mağazası sessiz sedasız kapandı.
Hedef 200 mağazaydı Giyim ürünlerinin küçük paketlere sığdırılması ile doğan eğlence odaklı T-box, Boyner'in inovatif gücünün simgesiydi. Para üstlerinin de üzerinde olduğu küçük sıkılaştırılmış paketli ürünlerden oluşan T-Box, birkaç yıl önce boyut değiştirerek büyük mağazacılığa geçiş yapmıştı. Yaramaz çocuk, teknolojik mağazaları ile sadece Türkiye'de değil dünya perakende sektöründe birçok ilke imza atarak H&M, Zara ve Mango gibi dünya markalarına rakip olmuştu.
Boyner çatısı altındaki A&Y Marka Mağazacılık'a bağlı olan marka ilk mağazasını Sapphire'de açmıştı. 2011 yılında ardı ardına açtığı mağazalarla kısa sürede 20'ye yakın noktada yer alan T-box'ın 5 yılın sonunda A&Y Marka Mağazacılık'ın cirosunun yüzde 50'sini oluşturacağı açıklanmıştı. Hedef ise 200 mağazaya ulaşmaktı. A&Y Marka Mağazacılık'ın Genel Müdürü Eren Çamurdan, 2010 yılında yola çıkarken "CFO'nun kalbini sıkıştıracak kadar çok yatırım planlıyoruz, 20 milyon dolara yakın... 5 yıl içinde 200'ün üzerinde mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz. Amacımız T-box'ı kutusundan çıkararak daha geniş kitlelere ulaştırmak. Tasarım anlayışıyla dönüşen ve yenilenen T-box mağazaları ile müşterilerimize 300 adetten 20 bin adede ulaşan geniş bir ürün yelpazesi sunuyoruz" açıklamasını yapmıştı.
2010'dan 2011'e ciroda 4 kat artış yakalayan markanın gelecek tahmini ise bu artışı 14 kata taşımaktı. Fast fashion rekabeti zor T-box'un da oyuncuları arasında yer aldığı fast fashion yani hızlı moda dünya çapında yükselen bir trend. Sektörün dünyadaki en büyük oyuncuları arasında Zara, Mango ve H&M yer alıyor. Daha fazla koleksiyon, uygun fiyat ve kaliteyi temsil eden bu kavramın yarattığı sektörde yaşanan kıran kırana rekabet markaları zorluyor. Öte yandan geçtiğimiz yıl tekstil ve hazır giyimde artırılan ithalat vergileri fast fashion markaları için zor bir dönemin de başlangıcı oldu. Bu nedenle fast fashion'ın olmazsa olmazı şartlarından biri olan uygun fiyat politikası şirketleri zorluyor.(Dünya Gazetesi)