Gazete Vatan Logo

Resmileşti! Türkiye'yi ciddiye almadı ama...

Türkiye'nin Rusya ile ilgili vergi düzenlemesi bakanlığa resmen bildirildi. Son gelen habere göre; Rus bakanlık bilgiyi doğruladı. Ayrıca başka kısıtlamalarda getirildiği söyleniyor.

Resmileşti! Türkiye'yi ciddiye almadı ama...

Türkiye’nin Rusya’dan ithal edilen tarım ürünlerine ilişkin yeni vergi düzenlemesiyle ilgili resmi bilginin Rusya Tarım Bakanlığı’na ulaştığı bildirildi. Rus haber ajansı TASS’a bilgi veren Rusya Tarım Bakanlığı, Türkiye Ekonomi Bakanlığı’nın Rusya’dan ithal edilen tarım ürünlerine yönelik uygulamaya koyduğu yeni vergi düzenlemesine ilişkin resmi bilginin kendilerine ulaştığını açıkladı.

Açıklamada, Türkiye’nin, Rusya’dan ithal ettiği buğday ve mısıra yüzde 130, pirince yüzde 45, ayçiçek yağına yüzde 36, ayçiçeği küspesine yüzde 13,5 ve bakliyat ürünlerine yüzde 9,7 oranında vergi artışını öngören düzenlemeye geçtiği bildirildi.



Ayçiçek yağının ithalatına yüzde 36’lık vergi düzenlemesinin yanı sıra, ilave kısıtlamaların da getirildiğine yer verilen açıklamada, Türkiye’ye ayçiçek yağı sevkiyatında en düşük gümrük fiyatının ton başına 1500 dolar olması şartının getirildiği belirtildi. (AA)

Resmileşti Türkiyeyi ciddiye almadı ama...

'TÜRKİYE, RUSYA'DAN ALINAN BAKLAGİLLER İÇİN DE VERGİ GETİRDİ'

Bunun yanı sıra Türkiye, daha önce açıklanmamasına rağmen Rusya'dan aldığı baklagiller için de vergi getirdi.

Haberin Devamı

Baklagiller için belirlenen vergi oranıysa yüzde 9.7.

Rusya Tarım Bakanlığı yetkililerinin İzvestiya'ya anlattığına göre, Türk tarafı, ayçiçeği yağı için vergi dışında başka kısıtlamalar getirildi.

Buna göre, Türkiye'ye gönderilen ürünün minimum gümrük değerinin bir ton için 1500 dolar olması gerekiyor.

Tarım Bakanlığı yetkilileriyse bunun, bir ton ayçiçeği yağının fiyatının 800 dolar olması nedeniyle imkansız olduğunu söylüyor.

'RUSYA, ASYA, LATİN AMERİKA VE AFRİKA'DA YENİ PAZARLAR ARAMAYA BAŞLADI'

zvestiya'ya göre, Rus yetkililer Türkiye'nin vergi kararları nedeniyle Asya, Latin Amerika ve Afrika'da yeni pazarlar aramaya başladı.

Haberde, Türkiye'ye sevkiyatın azalmasına rağmen Rus üreticilerin ihracatlarının artırabileceği belirtiliyor.

Türkiye, buğday ve bir dizi ürünün vergisiz ithal edildiği ülkelerin yer aldığı listeden Rusya'yı 15 Mart'ta çıkarmıştı.

Kommersant gazetesi, bunun 'fiili bir yasak' olduğunu yazmıştı.

Kommersant'ın bazı kaynaklarıysa, Türkiye'nin bu adımı, Rusya'nın Türkiye'den alınan domatese yönelik yasağı kaldırmamış olması yüzünden atmış olabileceğini söylemişti.

Haberin Devamı