Ramazan geldi çarşı pazar hareketlendi! Vatandaş iftar ve sahur telaşına düştü
İslam alemi yarın uyanacağı ilk sahurun heyecanını yaşarken hazırlıklarını da hızlandırdı. Türkiye'nin her şehrinde merkezi çarşı ve pazarlar dolup taştı. İftar ve sahur için alışveriş yapan vatandaşlar İstanbul'da Eminönü'ne, İzmir'de tarihi Kemeraltı Çarşısı'na, Gaziantep'te tarihi çarşı ve pazarlara, Hatay'da Uzun Çarşı'ya, Diyarbakır'da Suriçi'ne etti.

ADANA'DA ÇARŞI PAZAR ÇOK YOĞUN
On bir ayın sultanı ramazan ayına sayılı günler kala Adana'da market, pazar ve fırınlarda hareketlilik yaşanıyor. İftar ve sahur sofraları için gerekli temel gıda ürünlerini alanlar ve ihtiyaç sahipleri için koli hazırlatan hayırseverler kent merkezinde alışverişe başladı. Özellikle ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan hurma, pide ve iftarlık ürünlere ilgi arttı. Fırıncılar, ramazan pidesi için hazırlıklarını tamamlarken, en çok bakliyat ürünleri rağbet gördü.

İSTANBUL EMİNÖNÜ'NE AKIN ETTİ
Eminönü'nde Ramazan ayı arifesinde alışveriş telaşı yaşandı. Hurma fiyatlarındaki artış geçen seneye göre yaklaşık yüzde 10 oldu. Yarın ilk sahura kalkacak olan vatandaşların, alışveriş yoğunluğu havadan görüntülendi.

HURMA 150 TL'DEN BAŞLIYOR
İstanbul'un geleneksel alışveriş noktalarından Eminönü'nde Ramazan alışverişi başladı. İftar sofralarında eksiklerini gidermek için alışverişe çıkan vatandaşlar Eminönü'nün yolunu tuttu. Ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan hurma ve zeytin çeşitleri tezgahlara indi. İftar sofralarında yerini alacak hurma fiyatlarının 150 TL ve bin TL arasında değiştiği öğrenildi. Hurma fiyatlarında geçen seneye göre yaklaşık yüzde 10 artış olduğu gözlendi.

HATAYLILAR UZUZN ÇARŞI'DA BULUŞTU
Kahramanmaraş merkezli depremlerde 2 bin 500 dükkandan 600'ünün yıkıldığı Hatay'ın simgelerinden tarihi Uzun Çarşı'da ayakta kalan esnaf, ramazan ayı yoğunluğunu yaşıyor.

DEPREMDE 600 DÜKKAN YOK OLDU!
Antakya merkezdeki bölgenin en işlek yerlerinden biri olan, tarihi 12'nci yüzyıla dayanan Uzun Çarşı depremde yıkıma uğradı. Deprem öncesi 2 bin 500'ün üzerinde iş yerinin faaliyet gösterdiği 3,5 kilometre uzunluğundaki çarşıda, 6 Şubat gecesi 600'ü aşkın iş yeri yıkıldı. Her ara sokak ve caddesi farklı bir meslek grubuna ayrılmış, farklı inanç ve kökenden gelen Antakyalılar tarafından işletilen çarşıda ayakta kalan esnaf, şimdilerde ramazan ayı yoğunluğu yaşıyor.

Yerli ve yabancı turistlerin kent gezisinde mutlaka uğradığı tarihi çarşıdaki ramazan yoğunluğu, eski görkemli günlerini aratmıyor. Ramazan alışverişi için Hataylıların akın ettiği Uzun Çarşı'da özellikle kömbe, kabak tatlısı, peynir, helva ve zeytin satışları arttı.

GAZİANTEP'İN TARİHİ ÇARŞILARINDA HAREKETLİLİK
On bir ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala Gaziantep’in tarihi çarşı ve pazarlarında alışveriş hareketliliği başladı. Ramazan öncesi son hafta sonu çarşı pazara akın eden vatandaşlar alışveriş yaptı.

DOĞAL GIDA ÜRÜNLERİ RAĞBET GÖRDÜ
Ramazan ayı için hazırlıklar sürerken, esnaf Ramazan ayında sıkça tercih edilen ürünleri tezgahlarında satışa sunmaya başladı. Vatandaş ise sayılı günlerin kaldığı Ramazan ayı için alışverişini tamamlamak için son hafta sonu çarşı pazarın yolunu tuttu. Kentte tarihi Almacı Pazarı başta olmak üzere diğer çarşı ve pazarlarında hareketlilik yaşandı, eksiklerini gidermeye çalışan vatandaşlar en çok gıda ürünlerine rağbet gösterdi.

DİYARBAKIR'DA RAMAZAN YOĞUNLUĞU SURİÇİ'NDE YAŞANIYOR
On bir ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala Diyarbakır'ın tarihi çarşı ve pazarlarında alışveriş hareketliliği başladı. Ramazan ayına sayılı günlerin kalması ile birlikte çarşı ve pazara inen vatandaşlar, alışverişlerini yapmaya başladı.

Kentte başta tarihi Suriçi olmak üzere farklı noktalardaki çarşı ve pazarlarda da hareketlilik yaşandı. Eksiklerini gidermeye çalışan vatandaşlar, en çok gıda ve kahvaltılık ürünlere rağbet gösterdi. Ramazan sofraları için alışveriş yapan vatandaşlar ürünlerin en iyisini seçmeye çalışırken, esnaf ise taleplere göre ürün çeşidini artırdı.