Otobüsün kaçmasına izin vermeyeceğiz
BİP, Fizy, Dergilik, Lifebox, Paycell ve Upcall gibi hizmetlerini ‘Lifecell Ventures’ adı altında toplayan Turkcell, ilk dijital ihracatını Moldova’ya yaptı. Genel Müdür Terzioğlu, “Önceden otobüsü beklerdik ama yine de kaçırırdık. Artık otobüsün kaçmasına izin vermeyeceğiz” dedi
Türkiye’nin 2023 için koyduğu 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için GSM şirketleri de devreye girdi. Türk şirketler dev adımlar atarak, teknoloji ihraç eder konuma geldi. İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen ve GSM operatörleri ile teknolojileri üretcilerinin katıldığı Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2018’in ilk gününe Turkcell damga vurdu.
Samsung, Huawei ve Ericsson gibi devlerin yöneticilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, ‘Lifecell Ventures’ ile dijital ihracat dönemini başlattıklarını açıkladı. Terzioğlu, ilk ihracın Moldova’ya BİP ve Lifebox ile başladığını belirterek, ilk etapta Rusça ve Arapça konuşan ülkelere ihracat yapacaklarını söyledi. Terzioğlu, artık dileyen her operatöre Lifecell Ventures ile BiP, fizy, Dergilik, Lifebox, Hesabım, Paycell, Hızlı Giriş, Upcall ve RTM gibi servisleri sunabileceklerini belirtti.
Yıllarca geride kaldık
GSM sektörünün yeniden tasarlanmasının vaktinin geldiğini belirten Terzioğlu, telekom şirketlerinin şebekeleri üzerine trilyon dolarlık ekonomiler kurulduğunu ancak şirketlerin bundan fayda sağlayamadığını söyledi. Turkcell’e gelişinin 5’inci gününde telefonuna gelen WhatApp çağrısı ile bir aydınlanma yaşadığını belirten Terzioğlu, şunları söyledi: “Hemen ekibimi topladım. Harekete geçtik. Yıllarca dijital servislerde hep geri kaldık. Bir durakta bekleyip gelen otobüse binmeye çalıştık ama her seferinde bu otobüsü kaçırdık. Şimdi silkelenme zamanı. Artık o otobüsün kaçmasına izin vermeyeceğiz. Şimdi ihracat dönemi. Tüm dünyaya Lifecell’i ihraç etmek istiyoruz.”
fizy, TV+, BiP, Lifebox, Dergilik gibi servislerin Türkiye’de rakiplerini geride bıraktığını anlatan Terzioğlu, şöyle devam etti: “Şimdi bu deneyimi dünyaya taşıma zamanı. Artık bu servislerimizi diğer operatörlerin müşterilerine sunmalarının yolunu açıyoruz. Dünyanın her yerindeki tüketicilere dijital iletişim, eğlence, müzik, TV, ticaret ve e-ticaret uygulamalarıyla bulut çözümleri sunmaya başladık.”
Fuara Türk çıkarması
Barselona’da düzenlenen Dünya Mobil Kongresi’ne 208 ülkeden 400 operatör katıldı. Mobil dünyada geleceğin teknolojilerinin sergilendiği fuarda yapay zeka, otonom teknolojiler ve akıllı şehirler için geliştirilen mobil teknolojiler ön plana çıktı. 100 binden fazla ziyaretçinin beklendiği fuarda Türk firmaları Turkcell, Türk Telekom, Argela, Vestel, Netaş, General Mobile ve Defne Telekomünikasyon da yerini aldı. Turkcell, fuarın en çok ziyaret edilen Innovation City bölümünde yer aldı. Türk Telekom ve iştiraki Argela da 5G başta olmak üzere gelecek nesil telekomünikasyon teknolojilerini paylaşıyor. General Mobile yeni modellerini tanıtırken, Defne Telekomünikasyon yapay zekâ destekli uygulamalarını aktarıyor.
Akıllı sürüş ve akıllı tarım deneyimi
Turkcell, yeni ürünlerinin tanıtımını Innovation City olarak adlandırılan geleceğin teknolojilerinin tanıtıldığı 4’üncü salonda 469 metrekarelik standında yaptı. Araç takip sistemlerinin ötesinde hizmetler sunan Kopilot ve hem geleneksel hem de profesyonel tarım yapanlar için kolaylık sağlayan Akıllı Tarım Cihazı tanıtıldı. Kopilot, dijital bir seyahat günlüğü olarak araçla ilgili her türlü bilgiyi saklayıp, kontrol altında tutarken, Akıllı Tarım Cihazı da profesyonel tarımdaki verimliliği artırmak için çalışıyor.