Gazete Vatan Logo

Orhan Turan kimdir? TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’ın biyografisi

İnternet üzerinde sıkça aranan isimlerden biri de TÜSİAD Başkanı Orhan Turan oldu. Vatandaşlar, "Orhan Turan kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi şirketin sahibi?” sorularına yanıt arıyor. İşte Orhan Turan'ın hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler…

Orhan Turan kimdir? TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’ın biyografisi

İş dünyasına yönelik açıklamalarıyla dikkat çeken isimlerden biri olan Orhan Turan’ın hayatı merak ediliyor. Peki, Orhan Turan kimdir, kaç yaşında, nereli?

Orhan Turan kimdir?

Orhan Turan, İstanbul'da 1960 yılında doğmuş ve Türk iş dünyasında önemli bir konuma sahip olan bir iş insanıdır. 29 Mart 2022 tarihinden itibaren Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Akademik hayatına Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde başlayan Orhan Turan, 1981 yılında bu alandaki eğitimini tamamlamıştır. Daha sonra işletme alanında yüksek lisansını Marmara Üniversitesi'nde tamamlayarak akademik kariyerine devam etmiş ve Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nde lisansüstü düzeyde dersler vermiştir.

Sivil toplum kuruluşlarında da aktif bir rol üstlenen Orhan Turan, çeşitli dönemlerde önemli görevlerde bulunmuştur. Bunlar arasında 1997-1999 yılları arasında Isı, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği'nin (İZODER) yönetim kurulu üyeliği, 2007-2011 yılları arasında İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı, ve 2018-2022 yılları arasında TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi önemli pozisyonlar yer almaktadır. Ayrıca, TÜSİAD Denetleme Kurulu Başkanlığı gibi görevlerde de bulunmuştur.

Haberin Devamı

Orhan Turan'ın başarıları arasında 2008 yılında CNNTürk, Milliyet Gazetesi ve Ernst & Young tarafından düzenlenen Yılın Girişimcisi yarışmasında "Yılın Girişimcisi" ödülünü kazanması ve Monte Carlo’da düzenlenen “Dünya Yılın Girişimcisi” yarışmasında Türkiye'yi temsil etmesi yer almaktadır.

Orhan Turan hangi şirketin sahibi?

Yalıtım firması ODE Yalıtım'ın Yönetim Kurulu Başkanı'dır.