Gazete Vatan Logo

Nvidia Microsoft’u (MSFT) geride bıraktı

Bu başarının ardında, Nvidia’nın yapay zeka (AI) donanımı pazarındaki hakimiyeti yatıyor. Nvidia’nın hisse senedi fiyatı %3,5 artarak 135,58 dolara ulaştı ve piyasa değeri 3,335 trilyon dolara yükseldi.

Nvidia Microsoft’u (MSFT) geride bıraktı

Bu değer, Microsoft’un 3,317 trilyon dolarlık ve Apple’ın 3,286 trilyon dolarlık piyasa değerlerini geride bıraktı. Nvidia’nın hisse senetleri bu yıl neredeyse üç katına çıkarak, yapay zeka işlemcilerine olan yüksek talebi yansıttı.

Son birkaç yılda yapay zekanın hızlı büyümesi, Nvidia’nın büyümesini hızlandırdı ve yatırımcıların yapay zeka teknolojisinin geleceğine dair iyimserliğini pekiştirdi. Ancak, bazı analistler, yapay zeka teknolojisine yapılan harcamalarda yavaşlama belirtileri görülmesi halinde bu iyimserliğin azalabileceği konusunda uyarıyor.

Şirketin yapay zeka donanım pazarındaki hakimiyeti, başarısında önemli bir rol oynuyor. İşlemcilerinin rakiplerine kıyasla üstün olduğu düşünülüyor ve bu durum, talebin arzı büyük ölçüde aştığı bir duruma yol açıyor. Bu durum, şirketi Wall Street’te en çok işlem gören şirket haline getirdi ve günlük cirosu ortalama 50 milyar dolara ulaştı.

Firmanın hisse senedi fiyatı yakın zamanda rekor seviyelere ulaşarak piyasa değerini 110 milyar dolardan fazla artırdı. Bu artış, Lockheed Martin’in toplam değerine eşdeğer. Şirketin piyasa değeri hızla büyüdü; yalnızca dokuz ayda 1 trilyon dolardan 2 trilyon dolara, ardından üç aydan biraz fazla bir sürede 3 trilyon dolara çıktı.

Haberin Devamı