Gazete Vatan Logo

Moody's Türkiye kredi notu saat kaçta açıklanacak? Moody's Türkiye kredi notu beklentisi nedir, Moody's not kararı kaçta, Moody's Türkiye açıklaması ne zaman?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye kararı merakla bekleniyor. Türkiye’nin gri liste’den çıkması sonrası Moody’s kredi notuna dair pozitif beklentiler gündemdeki yerini alırken Moody’s Türkiye kredi kararı ne zaman, saat kaçta açıklayacak? Moody’s Kredi notu beklentisi nedir?

Moody's Türkiye kredi notu saat kaçta açıklanacak? Moody's Türkiye kredi notu beklentisi nedir, Moody's not kararı kaçta, Moody's Türkiye açıklaması ne zaman?

Moody's Türkiye kredi notu saat kaçta açıklanacak, , Moody's Türkiye açıklaması ne zaman?  Moody's'in Türkiye’nin kredi notuyla ilgili değerlendirmesi için araştırmalar artıyor.  Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 12 Ocak'ta yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirmişti. Peki, Moody's not kararı saat kaçta, Moody's Türkiye açıklaması ne zaman? Moody's Türkiye raporu açıklandı mı? Moody's Türkiye kredi notu beklentisi nedir?

MOODY'S NOT KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK, MOODY'S TÜRKİYE AÇIKLAMASI NE ZAMAN?

Moody's, ocak ayında yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirmişti. Açıklamada, Türkiye'nin kredi notunu etkileyebilecek faktörlere değinilerek, mevcut para politikası duruşunun yaklaşan yerel seçimler sonrasında da sürdürülmesi ile büyümenin yavaşlaması, enflasyonun düşmesi ve makroekonomik dengesizlerin azalmasına ilişkin kanıtlar görülmesi durumunda, ülkenin notunun yükseltilebileceği belirtilmişti.

Haberin Devamı

MOODY'S TÜRKİYE KREDİ NOTU BEKLENTİSİ NEDİR?

Ekonomistler, bugün açıklanacak Moody's Türkiye kredi notunun yükseltmesine kesin gözüyle bakıyor. Beklentiler, B3'ten B2'ye çıkarılması yönünde olsa da iki kademe birde artış da ihtimaller arasında yer alıyor.