Mobilde dünyanın sayılı ülkesi olduk
Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, “Türkiye mobil bankacılıkta işlem hacmi ile öne çıkan ülkeler arasında yer alıyor” dedi
Bankacılıkta dünya devlerinin mobil bankacılık ile daha ekonomik bankacılık hizmeti verme yolunda adımlar atmaya devam ettiğini belirten Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, “Daha tasarruflu mobil çözümlere ilgi de giderek artıyor. Ülkemiz mobil bankacılıkta işlem hacmi ile öne çıkan ülkeler arasında yer alıyor” dedi.
- Gelecekte ne olur?
Birkaç yıl içinde kişisel bilişimin popüler öğelerinin, kurumsal bilişim alanındaki uygulamalarda da kullanılmasını sağlayacak teknoloji altyapıları dünya piyasasına çıkacak ve hızla yaygınlaşacak. Örneğin hobi zamanlarında bilişim cihazları ne tür bir grafik ara yüz ile kullanılıyorsa iş dünyasındaki uygulamalar da benzer bir arayüzle kullanılabilir hale gelecek. Bu da bankacılık uygulamaları dahil kurumsal uygulamalarda bir dönüşüm yaşanmasına neden olacak. Şekerbank, bankacılık süreçlerini ve teknolojilerini bu gelişmeler çerçevesinde dönüştürmeyi hedefliyor.
- Ne tür ürünleriniz var?
Bankamızda mobil bankacılık üzerinden yapılabilen işlem gamını çeşitlendirmemiz ve mobil bankacılık hizmetini ücretsiz olarak vermeye devam etmemiz, Şekerbank Mobil Şubemize olan ilgiyi giderek artırmıştır. Mobil bankacılık kanallarımızdan yapılan işlemlerde ana kalemler; hesap bilgileri görüntüleme, hesap hareketleri izleme, EFT, havale, virman, artan hesap işlemleri, kredi kartı işlemleri, döviz alış/satış, arbitraj ile vadeli hesap ve repo işlemleri olarak görülüyor. Şeker Mobil Şube’yi kullananlar; Altın Hesaplar menüsünden altın alıp satabilmekte, başka hesaba altın havalesi yapabilmektedir. Kredi kartı ya da vadesiz TL hesabından altın birikim talimatı verip vadesiz altın hesabı işlemlerini, mobil kanaldan yapabiliyor.
Türkiye online’ı yıllar önce keşfetti
- Rekabet var mı?
Yapılan araştırmalar, finans sektörünün bilgi teknolojileri ürünlerinin en büyük müşterisi olduğunu göstermektedir. Bu trend, yurtdışında olduğu kadar, Türkiye’de de böyle devam ediyor. Türkiye’de bankacılık sektörü bu alandaki gelişmeleri yıllar önceden öngördü ve şube dışı kanallara yatırıma önem verdi. Bugün, uluslararası bazda değerlendirdiğimizde, şubesiz bankacılık çözümlerinde Türk bankalarının da önde gelen bankalar arasında olduğunu, özellikle mobil bankacılık uygulamaları anlamında, oldukça ileride bulunduğumuzu görüyoruz. Müşteri ihtiyaç ve beklentilerinin, tüketim alışkanlıklarının hızla değiştiği günümüz dünyasında finans sektörünün teknolojik gelişmeleri takip etmesi temel bir zorunluluk haline gelmiştir. 75 milyon nüfusunun yarısının 35 yaşın altında olduğu ve gençlerin, günde televizyon başında geçirilen sürenin 3 katı zamanı internette geçirdiği göz önünde bulundurulursa, sektörün teknoloji konusunda daha proaktif davranması gerekiyor.