Gazete Vatan Logo

Merkez Bankası faiz kararı için tahminler netleşti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı, para piyasaları ve yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Eylül ayında gerçekleştirilecek Merkez Bankası toplantısının ardından politika faizine yönelik alınacak karar büyük merak konusu. "Merkez Bankası faiz kararı ne olacak?" sorusuna ekonomistler yanıt verdi.

Merkez Bankası faiz kararı için tahminler netleşti

AA Finans'ın 15 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirdiği anketin sonuçları açıklandı. Ankete katılan ekonomistlere göre, Merkez Bankası'nın 19 Eylül Perşembe günü politika faizini yüzde 50'de sabit tutması bekleniyor. Tüm ekonomistler, faizin yüzde 50 seviyesinde kalacağı yönünde ortak görüş bildirdi.

YIL SONU FAİZ TAHMİNİ BELLİ OLDU

Ekonomistler, yıl sonu politika faizi tahminlerini de paylaştı. Yıl sonu beklentileri ortalama yüzde 46,65 olarak hesaplandı. Ayrıca, Merkez Bankası Piyasa Katılımcılar Anketi'nde yer alan verilere göre, ekonomistler BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’ndaki cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisini yüzde 50,83 olarak açıkladı.

GEÇEN AY DA SABİT KALDI

Yıl sonu tahminlerini açıklayan ekonomistlerden 2'si politika faizinin yıl sonunda yüzde 50, 2'si yüzde 47,5, 1'i yüzde 46,5 ve 5'i ise yüzde 45 seviyesinde olacağını belirtti. Geçtiğimiz ay yapılan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında da politika faizi yüzde 50'de sabit tutulmuştu.