Gazete Vatan Logo

Manipülasyondan yüzde 25 komisyon

Borsa operasyonunda gözaltına alınan işadamlarının manipülasyon çetesine, kendi hisselerinin fiyatını artırmak için para verdiği öğrenildi. Çete üyelerinin işlemlerden yüzde 25 komisyon aldığı ifade ediliyor

Hisse senetlerinde manipülasyon yaparak küçük yatırımcıyı zarara uğrattıkları ve haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen Borsa Çetesinin, işadamlarından yüzde 25 komisyon aldığı ortaya çıktı. Operasyonun ikinci ayağının savcılığın talimatı ile önümüzdeki günlerde yapılacağı ve sürpriz isimlerin gözaltına alınacağı öğrenildi. Öte yandan, sorgusu tamamlanan 26 zanlı, 'çete kurmak', 'kara para aklamak','SPK Kanunu'na muhalefet'suçundan savcılığa sevk edildi. Zanlılar, savcılıkta, sabah 07.00'dan akşam 19.00'a kadar ifade verdi. Savcılık, üç kişiyi serbest bırakırken, 23 zanlıyı tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk etti.

Borsa Operasyonunda gözaltına alınan zanlıların, beraber hareket ettiği iş adamlarından para alıp manipülasyon yaptığı; elde edilen kârdan ise yüzde 25 komisyon aldığı ortaya çıkti. Borsa yasaklısı Mecnur Çolak, Yalçın Kaya, Can Dilmen, Murat İlgeç, Tahir Görpeoğlu; iddiaya göre işadamları Ragıp Arslan, Şevket Aksoy, Refik Alsancak, Haldun Algün ve Namık Atasayar'dan para aldı.


Mahkemeye sevk edildi
İşadamlarının parası ile önce halka arz edilecek hisseler, daha sonra işlem hacmi küçük hisseleri alındı.

Manipülatörler, bu hisselerin fiyatının yükselmesini sağladı. Hisse fiyatındaki bu hareketlilik sayesinde elde edilen kârın yüzde 25'lik kısmı manipülatörlere, kalan kısmı ise şirket sahiplerine gitti.

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu tamamlanan 26 zanlı, dün sabah 07.00'da Şişli Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Otobüsle, bazıları kelepçeli, bazıları kelepçesiz olarak adliye binasına getirilen zanlılar, soruşturmayı yürüten Savcı Mecit Ceylan' a ifade verdi. Ceylan'ın sorgusu günboyu sürdü ve akşam 19.00 sıralarında sona erdi. Zanlılardan üçünü serbest bırakan savcılık, diğer 23 zanlıyı tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk etti.

Haberin Devamı