Gazete Vatan Logo

Manchester City adında otomobil bile üretecek yatırımı geri alacak

Brezilyalı yıldız futbolcu Robinho’ya 42 milyon euro sayan Manchester City’nin yeni sahibi Abu Dhabi United Group, Fast food zinciri kuracak. Redbull’la anlaşıp City’li fanatikleri doğal müşteri yapacak enerji içeceği çıkaracak

Geçtiğimiz hafta Manchester City’yi rekor bir fiyata satın alan Abu Dhabi United Group (ADUG), City marka otomobil markası, fast food zinciri, alışveriş mağazaları kurmak için kolları sıvadı. Manchester City’nin hisselerine 210 milyon sterlin, Robinho’yu almak için de Real Madrid’e 42 milyon euro ödeyen ve ses getirecek transferler yapmaya devam edeceğini açıklayan Abu Dabili fon, Tata, China Mobile gibi markalarla görüşerek milyarlarca dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Spor olsun diye almadık

Manchester City’yi alan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hükümetinin desteklediği ADUG, takıma yatırdığı parayı marka yaratarak geri alacak. Manchester City’yi aldıktan sonra “yatırım, yatırım, yatırım” sözleriyle asıl niyetini açıklayan Abu Dabi’nin Donald Trump’ı olarak bilinen ADUG CEO’su Süleyman El Fehim, City markalı otomobil, telefon ve banka kartları, giyim mağazaları, fast food zinciri kurma planlarını açıkladı.

Milyarlarca dolarlık yatırım planı hazırlayan El Fehim, hazırladığı 83 sayfalık raporla ticarette yeni bir strateji belirlediklerini ve Mavi-Beyaz’lı takımı spor olsun diye almadıklarını söyledi.

“Aylardır Manchester City’yi alma planı içindeydik. City kendi adıyla bir marka ve bunu ticarete yönlendireceğiz” diye konuşan ADUG CEO’su Süleyman El Fehim ilk iş olarak Hintli otomotiv devi Tata ile ‘Citycars’ markasıyla yeni bir otomobil üretmek için görüşmelere başladıklarını, ayrıca dünyanın en yaygın enerji içeceği Redbull ile ’City Powered’, ’City Energy’, ’City 7/24’ markalı yeni enerji içeceklerini piyasaya sunacaklarını söyledi. El Fehim, ayrıca, Asya’nın en büyük telekomünikasyon şirketi China Mobile ile sadece Çin’de satılacak yeni bir telefon kartı, City markasıyla scooter ve spor giyim ürünleri, yine ’City Eating’ile yeni bir fast food zinciri oluşturacaklarını belirtti. El Fehim, City Card projesini yaygınlaştırmak için de bankalarla görüştüklerini ekledi.

Takımı aldıktan sonra bu yıl için 100 milyon sterlin bütçe ayıran Abu Dabi’li grup ilk iş olarak Real Madrid’in Brezilyalı futbolcusu Robinho’yu 42 milyon euro ödeyerek kadrosuna katmıştı. Manchester United’lı Cristiano Ronaldo, Milan’lı Kaka gibi dünya yıldızlarını takıma kazandırmayı hedefleyen El Fehim, bu yatırımlarla İngiltere Premier liginde Manchester United, Chelsea, Liverpool ve Arsenal’den oluşan ’dört büyükler’in hakimiyetini yerle bir etmeyi hedeflediklerini dile getirmişti. 1 trilyon dolarlık BAE hükümetinin fonunu da arkasına alan ADUG’un Manchester City hamlesi ayrıca “Zenginler Ligi” olarak adlandırılan Premier Lig’deki Abramoviç ismini de geri planda bıraktı. Chealse’nin Rus patronu Roman Abramoviç, 13 milyar sterlinlik servetiyle zenginlik sıralamasında ikinci sıraya gerilerken Liverpool takımının sahipleri Tom Hicks ve George Gillett yaklaşık 1.5 milyar sterlinlik servetiyle üçüncü sıraya indi.



Haberin Devamı