Gazete Vatan Logo

Kıdem tazminatı tavanı 2024 Temmuz! Kıdem tazminatı tavanı ne kadar olacak, nasıl belirlenir?

Memur ve emekli maaşları temmuz ayında zamlanacak. Memur maaşlarıyla birlikte kıdem tazminatı tavanı da değişecek. Peki, kıdem tazminatı tavanı ne kadar olacak, nasıl belirlenir? İşte Kıdem tazminatı tavanı 2024 Temmuz ile ilgili son durum…

Kıdem tazminatı tavanı 2024 Temmuz! Kıdem tazminatı tavanı ne kadar olacak, nasıl belirlenir?

Memur zammı ile birlikte kıdem tazminatına hak kazanarak işten ayrılanların alacağı ücrette de artış yaşanacak. Haziran ayı enflasyon rakamları 3 Temmuz'da belli olacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak enflasyon verileriyle ilgili birçok kalem de artacak.

Kıdem tazminatı hesaplanırken, işçinin işten ayrılırken giydirilmiş en son brüt ücreti esas alınıyor. İşçiye, iş yerinde geçirdiği her bir yıl için bir aylık (30 gün) brüt ücreti tutarında ödeme yapılıyor, bu ödemeden sadece damga vergisi kesiliyor.

KIDEM TAZMİNATI TAVANI NE KADAR OLACAK?

Ocak-haziran döneminde kıdem tazminatı tavanı 35 bin 58 lira 58 kuruş olarak uygulandı.

Enflasyon beklentilerine göre hesaplanan zam oranı dikkate alındığında kıdem tazminatı tavan ücreti 42 bin 193 liraya yükselecek.

KIDEM TAZMİNATI TAVANI NASIL BELİRLENİR?

Kıdem tazminatı tavan oranı memur maaş zam oranı ile belirleniyor.

Bu rakam 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere yeniden belirlenecek.

Nihai rakam 6 aylık enflasyon rakamlarının kesinleşmesi sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Genelgesi ile belli olacak.

Haberin Devamı