Gazete Vatan Logo

İşte THY’deki kritik saat!

THY çalışanları ise hala kararsız

THY’de Hava-İş Sendikası’nın ilan ettiği grev, gece yarısı 03.00’da fiilen başladı. THY çalışanları ise greve katılıp katılmama konusunda kararsız.

THY’de tüm çabalara rağmen uzlaşma sağlanamaması nedeniyle Hava-İş Sendikası’nın aldığı grev kararı bugün günün ilk saatlerinde başladı. Sendika grevle ilgili tüm hazırlıklarını tamamlarken, grevin uygulama detaylarını da kamuoyuna açıkladı. Buna göre grevin başladığı 03:00 saatinde işbaşında olan tüm personel, yaptığı işi bırakarak bulunduğu yerden ayrılacak ve greve katılacak. Bu sırada örneğin yurtdışı uçuş görevinde olanlar bu saatten sonra indikleri ülke havalimanında kalacaklar ve uçaklarına binmeyerek, görevinin başına geçmeyecek. Bu ülkelerde kalan personelin İstanbul’a getirilmesi sendika tarafından sağlanacak.

03.00’da işi bırak

15 Mayıs’ta yıllık izin ve raporlu olanlar, bunların bitiminde greve baslayacak. Saat 03.00’te ne türlü görevi olursa olsun görevliler greve katılacak, işe gelmeyecek. Bu saatte bulundukları meydandan ne türlü görevle olursa olsun ayrılanlar, eğer yurt içinde görevli ise varış meydanında greve başlamış olacak, görevlerinden ayrılarak greve katılacak. Eğer yurtdışında görevli iseler o ülkenin hava meydanında greve başlayacaklar. İstanbul dışında greve başlamış uçucu ekipler sendika tarafından ulaşım giderleri karşılanarak ana üsse intikal ettirilecek.

Vardiyalı personel de bu saatte gece vardiyasındaki görevinden ve işyerinden ayrılacak ve greve katılacak. 15 Mayıs sabah vardiyası işe gelmeyerek, greve katılmış olacak.

Kabin Memurları Derneği ve Uçak Teknisyenleri Derneği grevin herkese zarar vereceğini belirterek, tarafların anlaşması gerektiği açıklamasını yaptı.

Kotil’in yerine Kılıç

Dün grevin başlamasına saatler kala THY yönetim binasına arabuluculuk için giden CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, THY Yönetim Kurulu Başkanı’nın hiçbir yapıcı katkıda bulunmadığını belirtti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da THY Genel Müdürü Temel Kotil’in görevden alındığını, yerine eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın da danışmanlığını yapan THY Mali Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Kılıç’ın atanacağını öne sürdü.



THY pilotları konukevinden alıp, aprona çıkartacak

Normal çalışanlar grev saat 03.00’de fiilen başladığından 08.30’da işlerine gelmeyecek.

İlgili işyerleri önüne sendikanın resmi ‘Bu işyerinde grev var’ pankartı asılacak. Grev gözcüleri fiili müdahalede ve engellemede bulunmadan işyerine girecek kişiden kimlik sorabilecek, greve katılmasını teşvik edebilecek. THY yönetimi de karşı tedbirler aldı. Buna göre uçuşu olan pilot ve kabin ekibi, grev temsilcilerinden etkilenmesin diye Devlet Konukevi’nden giriş çıkış yapacak ve aprona oradan geçecek.

Haberin Devamı