İş dünyasından 25 isme yurtdışı yasağı
15 TEMMUZ'dan bu yana Adana'da FETÖ örgütü ile ilişkileri bulunduğu iddiası ile bin dolayında kamu görevlisi ve sivil gözaltın alınıp yarısına yakını tutuklanıp, 295'i de adli kontrol kaydı ile serbest bırakılırken, iş adamlarına yönelik operasyonlar da art arda gelmeye başladı.
Çoğu inşaat piyasasında iş yapan 25 kişinin yurtdışına çıkışı yasaklanıp, bir kımsının da mal varlıklarına el konuldu. Bu isimler arasında Adana'nın merkez Seyhan İlçesi'nde 2 dönem Ak Parti'den seçilerek belediye başkanlığı yapıp son seçimi kaybeden Prof. Dr. Azim Öztürk ve Ceyhan-Yumurtalık Serbest Bölge çevresinde rafineri ve tersane arazilerinin alım-satımında aracılık yapan emlakçı Ahmet Duruk'un adı öne çıktı.
DEKANLIK YAPMIŞTI
Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturması sonrası 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nin 'mal varlığına tedbir ve yurt dışı yasağı' koyduğu Prof.Dr. Azim Öztürk son yerel seçimde belediye başkanlığını kaybedince Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne Dekan Vekili olarak atanıp 6 ay bu görevde bulunmuştu. Başkanlıktan ayrılmadan önce çok sayıda inşaat ruhsatı verdiği, 'havuz için bağış aldığı' iddialarına muhatap olan Öztürk'ün bu bağışları 'himmet' olarak topladığı öne sürülüyor.
Aynı mahkeme kararı ile mal varlığı dondurulan tanınmış emlakçı Ahmet Duruk'un yanısıra kapatılan Kimse Yok mu Derneği Başkanı Kemal Elibal'ın 500 bin dolarlık banka hesabına el konulurken, kendisinin 15 Temmuz'dan önce FETÖ yapılanmasında 'hicret' olarak tanımlanan yurt dışına çıktığı anlaşıldı.
DİĞER İSİMLER
Yurtdışına çıkış yasağı konulan diğer iş adamları ise şunlar:
Veli Karahan, Ağabey Koçaklı, Abdurrahim Akbulut, Şeref Can, Hikmet Meray, Mustafa Tekbıçak, Ramazan Aşlamacı, Ahmet Coşkun, Zeynel Abidin Aşlamacı, Tahir Acaroğlu, Adem Sönmez, Ahmet Tuncay, Murat Yalçınkaya, Ali Koçaklı, Alaattin Akpınar, Abdulkadir Yıldız, İ. Orhan Gündüz, Halil Kadı, Hasan Coşkun, Arif Akgül, Fatma Tekbıçak, İsmail Safa İrday.