Hassa-Dörtyol Tünel Projesi programa alındı
Gaziantep ile İskenderun Limanına daha kısa mesafeden ulaşımını sağlayacak Hassa- Dörtyol Tünel Projesi'nin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yatırım programına alındı.
Birbiriyle bağlantılı 4 ayrı tünelin bulunduğu projenin ve otoyol bağlantılarının tamamlanmasıyla birlikte İskenderun Limanına ulaşım mesafesi Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesinden 80 kilometreye ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinden yaklaşık 110 kilometreye düşmüş olacak. Yeni bir sanayi ve ticaret aksı oluşturacak tünel projesi, bütün bölge şehirlerinin ihracatını bu kanal üzerinden İskenderun Limanından dünyaya göndermesini, böylece işadamlarının elde edeceği zaman ve maliyet tasarrufu sayesinde rekabet gücünün olumlu etkilenmesi açısından büyük önem taşıyor. Projenin yatırım programına alınmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "Yaşanan bu gelişme proje açısından oldukça önemlidir. Bundan sonraki sürecin de hızlı bir şekilde ilerleyeceğini umuyoruz" dedi.
Tünel projesi yapımına gelecek yıl başlanmasını beklediklerini ifade eden Konukoğlu, en kısa zamanda tamamlanarak hizmete sunulmasının hedeflendiğini kaydetti. Konukoğlu, Gaziantepli işadamların yanı sıra bölge işadamlarına maliyetlerin düşürülmesinde önemli avantaj sağlanacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Projemiz kapsamında, Gaziantep ile Hassa arasındaki ara yolun da yüksek standartlı duble yola çevrilmesi ve bunun karayolu ulaşım ağına alınmasına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından önceki yıllarda onay verilmişti. Ulaşımın iyileştirilmesi hedeflenen projemiz kapsamında tünellerin ve otoyol bağlantılarının tamamlanmasıyla birlikte; Gaziantep-Mersin Limanı arasındaki 270 kilometrelik mesafe, Gaziantep-İskenderun Limanı ile 110 kilometreye inecek. Kuruluşuna onay aldığımız Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesinden limana uzaklık ise 80 kilometre olacak. Hem zaman hem de maliyetler açısından büyük avantaj sağlanacak. Proje sadece Gaziantepin değil Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ile tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin denize ulaşımını kısaltarak, bölgeyi denizle kucaklaştıracak. İhracat kapasitesini artıracak. Bölgenin geleceği için önemli olan bu proje, Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır."