Gazete Vatan Logo

Hangi araçlara ÖTV indirimi geldi? Otomobillerde ÖTV indirimi Resmi Gazete'de!

26 Temmuz 2024 itibarıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenleme ile otomobillerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi resmen yürürlüğe girdi. Bu düzenleme, özellikle hibrit araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor. İşte ÖTV indiriminin detayları.

Hangi araçlara ÖTV indirimi geldi? Otomobillerde ÖTV indirimi Resmi Gazete'de!

Otomobillerde ÖTV indirimi bekleyenleri yakından ilgilendirecek bir gelişme yaşandı. Şarj edilebilir hibrit otomobiller için Özel Tüketim Vergisi indirimi gerçekleşti. Bu kapsamda ilk adım atıldı ve Kamuda tasarrufun artırılması amacıyla hazırlanan yasa düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu düzenleme ile hükümet, hem çevre dostu araçların kullanımını teşvik etmeyi hem de kamuda tasarrufu artırmayı hedefliyor.

Şarj Edilebilen Hibrit Araçlara ÖTV İndirimi

Yasa düzenlemesi kapsamında, şarj edilebilen (plug-in) ve 70 kilometrenin üzerinde menzile sahip hibrit elektrikli araçlar için ÖTV indirimi sağlandı. Bu araçlardan, ağırlıklı birleştirilmiş kilometre başına karbondioksit emisyonu 25 gramın altında ve sadece elektrikli menzili 70 kilometre ve üzerinde olan modeller yararlanabilecek.

Motor Silindir Hacmine Göre ÖTV Oranları

Motor silindir hacmi 1600 cm³'ü geçmeyen ve ÖTV matrahı 1.350.000 TL’yi aşmayan araçlar: %30 ÖTV.

Motor silindir hacmi 1600 cm³'ü geçmeyen ve ÖTV matrahı 1.350.000 TL’yi aşan araçlar: %60 ÖTV.

Haberin Devamı

Motor silindir hacmi 1600 cm³'ü geçen fakat 1800 cm³'ü geçmeyen ve ÖTV matrahı 1.350.000 TL’yi aşmayan araçlar: %70 ÖTV.