Gazete Vatan Logo

H&M'de VIP izdiham

H&M’in önceki gün düzenlenen VIP açılışında mağaza 2 binden fazla kişiyle doldu taştı

2 bin 300 m2’lik mağazaya 2 bin kişi geldi.

Türkiye’deki ilk mağazasını Forum İstanbul’da bugün açacak olan H&M’in önceki gün düzenlenen VIP açılışında mağaza 2 binden fazla kişiyle doldu taştı. 2 bin 300 metrekarelik 2 katlı mağazada VIP açılışa özel yüzde 25 indirim de yapılınca kasalarda kuyruklar oluştu. Türkiye Müdürü Leif Spang, izdihamlı Media Markt açılışlarıyla yarışabileceklerini belirtti.

TÜRKİYE’DEKİ ilk mağazasının kapılarını bugün açacak olan İsveçli moda devi H&M’in açılışta göreceği ilginin ‘öncü’ bilgileri VIP’ten geldi. Forum İstanbul’daki mağazasının resmi açılışını bugün saat 11.00’de yapacak olan H&M, önceki gece iş, sanat, moda ve medya dünyasına özel bir ‘VIP’ açılış gerçekleştirince 2 bin 300 metrekarelik mağazaya 2 binden fazla kişi akın etti. VIP açılışta yaşanan ilgi, H&M Türkiye Müdürü Leif Spang tarafından, “Bugün Media Markt açılışlarıyla yarışabiliriz” şeklinde yorumlandı. Teknoloji marketi Media Markt, Türkiye pazarına girerken ilk mağazasını Ümraniye’de açmış, geceden insanlar sıraya girmiş ve trafik kilitlenmişti. İzdiham sırasında 4 günlük ürün stoğu da birkaç saat içinde tükenmişti.



Talep şaşırttı

19.30’da başlayacak açılış partisi için hazırlanan mağazanın girişine yapılan kırmızı halılı 3 girişte erken saatlerde onlarca metrelik kuyruk oluşurken, yüzde 25 indirimli alışverişin yapılabildiği mağaza adeta yağmalandı.
Açılış için Türkiye’ye gelen H&M CEO’su Karl-Johan Persson ise talebe hem şaşırdı hem de bunu bekledikleri mesajını verdi. 2 bin 300 metrekarelik alana kurulu mağaza büyüklüğüne rağmen ‘iğne atsanız yere düşmez’ sözünün vuku bulduğu bir yer haline geldi. 2 katlı mağazada 15 kasa birden hizmet vermesine rağmen kasaların önünde uzun kuyruklar oluştu.

Her çıkanın elinde alışveriş poşeti vardı

Gecenin sonunda açılışa katılanlara özel tasarımlı H&M çanta hediye edildi. Gecenin gözde ürünleri ceketlerdi.

VIP açılışa Demet Akalın, Atiye, Sedef Avcı, Kıvanç Kasabalı, Özge Özpirinçci, Eda Taşpınar, Deniz Akkaya, Deniz Berdan gibi ünlü isimler de geldi ve alışveriş poşetleriyle geceden ayrıldı.

H&M için 2 açılış yapılırken markanın gelişi çevre dükkanlara da yansıdı. H&M’in komşuları izdiham ve müzik sesi nedeniyle şikayetçiydi.

Açılışta bol şampanya ikram edilirken izdiham nedeniyle onlarca şampanya bardağı da kırıldı.

Haberin Devamı