Gazete Vatan Logo

Gündoğdu Gıda halka arz ne zaman işlem görecek? GUNDG (Gündoğdu Gıda) halka arz sonuçları açıklandı mı, Gündoğdu kaç lot verdi?

Gündoğdu Gıda'nın halka arz süreci 15 - 16 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. İki gün sürecek olan bu süreçte, yatırımcılar talep toplama işlemlerini yapabilecek. Gündoğdu Gıda halka arzında hisse başına fiyat 35 TL olarak belirlendi. Gündoğdu Gıda ''GUNDG'' kodu ile borsada işlem görecek. Peki, Gündoğdu Gıda ne zaman borsada işlem görecek, Gündoğdu Gıda halka arz sonuçları açıklandı mı, halka arz ne zaman sonuçlanacak?

Gündoğdu Gıda halka arz ne zaman işlem görecek? GUNDG (Gündoğdu Gıda) halka arz sonuçları açıklandı mı, Gündoğdu kaç lot verdi?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Gündoğdu Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ilk halka arzına onay verdi. Gündoğdu Gıda halka arz katılım endeksine uygun olarak işlem görecek. 15-16 Ağustos 2024 tarihlerinde Gündoğdu Gıda Süt Ürünleri San. ve Dış Tic. A.Ş.'nin halka arzı Borsa İstanbul Birincil Piyasa'da 10:30-13:00 saatleri arasında “Borsa'da Satış - Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış” yöntemi ile gerçekleştirilecek.

GÜNDOĞDU GIDA HALKA ARZ KAÇ LOT VERİYOR?

Gündoğdu Gıda'nın halka arzında dağıtılacak lot sayısı, katılım oranına göre değişiklik gösterecektir. Olası dağıtım senaryolarına göre, 300 bin katılımda 90 lot (2160 TL), 700 bin katılımda 39 lot (936 TL), 1.1 milyon katılımda 25 lot (600 TL), 1.5 milyon katılımda 18 lot (432 TL), 1.9 milyon katılımda 15 lot (360 TL), 2.3 milyon katılımda 12 lot (288 TL), 2.7 milyon katılımda 10 lot (240 TL), ve 3.1 milyon katılımda ise 9 lot (216 TL) verilmesi beklenmektedir.

GÜNDOĞDU GIDA HALKA ARZ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Gündoğdu Gıda halka arz sonuçları, talep toplama işlemlerinin sona ermesinin ardından açıklanacak.

Haberin Devamı

Buna göre, sonuçların 16 Ağustos Cuma günü ya da 19 Ağustos Pazartesi günü açıklanması bekleniyor.

GÜNDOĞDU GIDA BORSADA NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

Talep toplama sürecinin sona ermesinin ardından Gündoğdu Gıda ‘GUNDG’ Bist kodu ile Yıldız Pazar'da işlem görecek. Ancak şirketin borsada işlem göreceği tarihler henüz belli olmadı.

Şirketin halka arz büyüklüğünün 350 milyon TL olması beklenirken halka açıklık oranı %25,64 olacak.

ALB Yatırım liderliğinde halka arz edilecek olan Gündoğdu Gıda halka arz Borsa İstanbul'da işlem yapmaya yetkili tüm banka ve yatırım kuruluşlarında talep toplayacak.