Gazete Vatan Logo

Fiba Holding, Faruk Süren'in sinemalar zincirine el koydu

Fiba Holding, Transtürk Holdingin Finansbank'a olan yaklaşık 5 milyon dolarlık kredi borcuna karşılık gruba ait Odeon Cineplex sinemalar zincirinin yönetimini devraldı. Süren'in borcunu kapamasının 4-5 yıl süreceği ve bu tarihten sonra isterse Odeon'u geri alabileceği belirtiliyor

Galatasaray Spor Klubü eski başkanlarından Faruk Süren'e ait olan Odeon Cineplex sinemalarının yönetimi Fiba Holding'e geçti. Fiba Holding, Transtürk Holding'in yaklaşık 5 milyon dolar olduğu belirtilen kredi borcuna karşılık Odeon Cineplex sinema zincirlerinin yönetimini devraldı,

İki grup arasında yapılan anlaşmaya göre borçlar kapanana kadar sinema zinciri Fiba Holding tarafından işletilecek. Kredi borcu kapandıktan sonra ise Transtürk Holding isterse yönetimi tekrar devralabilecek.

Şubat'ta borçları yaklaşıma girmişti
2003 yılının Şubat ayında Transtürk Holding'in borçları İstanbul Yaklaşımı kapsamında yeniden yapılandırılmıştı.

Yapılan düzenleme ile Holding 35.5 milyon dolar olan toplam kredi borcunu 7 yılda ödeyecek. İlk 18 aylık dönem herhangi bir ödeme yapılmayacak. Faiz ödemeleri ise en son yılda gerçekleştirilecek.

Holding'in borçlu olduğu bankalar arasında Finansbank'ın yanı sıra Toprak Yatırım Bankası, Sümerbank, BNP Ak Dresdner, Albaraka Türk, GSD Bank, Türk Ticaret Bankası, Bayındırbank, Etibank, Akbank, Vakıfbank, Halk Bankası, Koçbank, İktisat Bankası ve Pamukbank bulunuyor.

Türkiye'nin en büyük sinema kompleksi
Odeon Cineplex, Transtürk Holding şirketlerinden Kültür ve Gösteri Merkezleri bünyesinde bulunuyor. Şirkete ait İstanbul Profilo Alışveriş Merkezi ve Ankara Migros'ta olmak üzere toplam 15 sinema salonu bulunuyor.

Kanadalı Cineplex Odeon firmasıyla, Cineplex Odeon sinemalarını Türkiye'de açma konusunda 1998 yılında anlaşma yapan Transtürk Holding, ilk sinema kompleksini 1998 yılında İstanbul Profilo Alışveriş Merkezi'nde açtı.

1999 yılının Kasım ayında ise Ankara'da açılan Odeon Cineplex sekiz salonla hizmet vermeye başladı.Ankara'da bulunan sinema salonları Türkiye'nin en büyük sinema komplekslerinden biri olarak biliniyor.

Odeon Cineplex, ayrıca sinemalarının bulunduğu noktalarda büfe ve kafe de işletiyor.

Borçlar kapanana kadar yönetimde
Odeon Cineplex sinemalar zincirinin, Şubat ayında borçların yeniden yapılandırılmasının ardından Fiba Holding'e geçtiğini belirten Fibabank mali kontrol ve planlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Güleşçi şu açıklamayı yaptı:

"Transtürk Holding'in kredi borçlarına karşılık sinemalar zincirinin yönetimi Fiba Holding'e geçti. Yönetim kadrosunda artık Fiba Holding yetkilileri bulunuyor, İki Holding arasında yapılan anlaşmaya göre borçlar kapanana kadar sinema salonları Fiba Holding tarafından işletilecek. Yapılan tahminlere göre borçların bitmesi de yaklaşık 4-5 yıl sürer. Kredi borçları kapandıktan sonra ise Transtürk Holding, isterse Odeon Cineplex'i geri alabilecek."

Haberin Devamı