Ermenegildo Zegna’nın özel gömleği Türkiye’de dikilecek
Dünyanın en lüks erkek giyim markalarından olan Ermenegildo Zegna, Türkiye’deki fabrikasına 1 milyon euroluk yeni yatırım yapıyor
DÜNYANIN en lüks erkek giyim markalarından biri olan İtalyan Ermenegildo Zegna, Türkiye fabrikasını, dünya gömlek üretim merkezi haline getiriyor. Fabrikanın üretim kapasitesi 2008 yılında gerçekleştirilecek yatırımla 700 bin adete çıkarılacak. İspanya fabrikasındaki üretimin bir bölümü Türkiye’ye kaydırılacak, “Made to Measure” (özel sipariş) gömlek üretiminin tamamı Türkiye’deki fabrikada gerçekleştirilecek.
Ermenegildo Zegna Türkiye Genel Müdürü Francesco Lasorte, “60 ülkedeki kişiye özel tasarladığımız gömleklerimizin tamamı Türkiye’de üretilecek. Müşterilerimizin taleplerine ve beden ölçülerine özel üretilen ürünler için günde 250 adet talep alıyoruz. Altyapımızı günde 600 özel üretim için hazırlıyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun özel siparişlerimiz 3 haftada müşteriye teslim edilecek” dedi.
Kumaşı Türkiye’den
1991 yılında Türkiye’de fabrika kurduklarından bugüne gömlek üretimi üzerine yoğunlaştıklarını belirten Lasorte, “Bizimle beraber Ermenegildo Zegna’nın dünya satışları da büyük başarı kaydetti. Firma olarak gömlek üretimimizi Türkiye’de yapıyoruz çünkü burada çok başarılı işçilik var, çok iyi kumaş yapan firmalar var. Biz gömleklik kumaşlarımızın yüzde 50’sini Türkiye’den alıyoruz. Ermenegildo Zegna’nın takım elbise üretimi için fabrika yatırımı yapmaya hazırlandığını belirten Lasorte “Türkiye’de de yatırım için çeşitli araştırmalar yaptık. Ancak 5 yıl önce bir gömleğin işçilik maliyeti 2.8 euro iken bugün bu rakam 5 euroya yükseldi. Türkiye ucuz ülke kategorisinden çıktı” dedi. Lasorte, Ermenegildo Zegna’nın diğer 8 fabrikasıyla yarış içinde olduklarını da kaydetti.
ABD’ye yılda 100 bin gömlek
Ermenegildo Zegna en fazla siparişi Japonya, ABD ve Çin’den alıyor. ABD’ye yılda 100 bin adet gömlek gidiyor. Lasorte, dünyada Ermenegildo Zegna mağazalarının her birinde muhakkak bulunan “Made in Turkey” etiketli gömlekler ile diğer ülkelerde üretilen ürünler arasında fiyat farkı olmadığını da belirtti. Dünya çapında 6 binden fazla çalışanı bulunduğunu belirten Lasorte, Türkiye’nin tekstilde başarılı olduğunu söyledi.