Gazete Vatan Logo

Erdoğan: Petkim'e verilen fiyat, değerinin çok altında

Petkim'in Cuma günü yapılan ihalesinde ortaya çıkan 605 milyon dolarlık fiyat ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan ilk kez konuştu ve "Fiyat değerinin çok altında, buna göre değerlendirme yapılıp karar verilecektir" dedi

Petkim ihalesinde gözler Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun alacağı karara çevrilmişken, Kurul Başkanı sıfatını da taşıyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan iptal sinyali verdi. Erdoğan, Petkim'e değerinin altında teklif verildiği tespitinin yerinde olduğunu belirterek, "Çok alttadır, buna göre değerlendirmesi yapılıp karar verilecektir" dedi.

Başbakan Erdoğan, özelleştirme programını kesinlikle devam ettireceklerini ancak özelleştirmeye yeni kriterler getireceklerini belirterek, "Toplumun zayıf düşürülmek istendiği yeni alanlar meydana getirilmesin. Asla böyle bir oyunun içinde bulunulmasın" dedi.

İki taban birden
Cuma günü ihalesi yapıldığı için tahtası kapalı olan Petkim, bu haftanın ilk iş gününde İMKB'de yüzde 20'nin üzerinde değer kaybetti. Perşembe gününü 7 bin 900 liradan kapatan ve bu fiyata göre yüzde 88.86'sı 994 milyon dolara gelen Petkim, ihalede ancak 605 milyon dolarlık teklif verilince, borsa değerini de düşürdü. İlk seansta 7 bin 50 liralık dip fiyattan kapatan Petkim hisseleri ikinci seansta da yine dip fiyat olan 6 bin 300 liradan işlem gördü. Böylece gün sonunda hisselerdeki değer kaybı yüzde 20.25 oldu. Borsa değeri de 994 milyon dolardan 793 milyon dolara gerilemiş oldu.

Haberin Devamı