Gazete Vatan Logo

Enflasyon verileri ne zaman açıklanacak, haziran ayı enflasyon oranı açıklandı mı? Enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak?

Enflasyon verileri, 6 aylık enflasyon farkını merakla bekleyen vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan haziran ayı TÜFE verileriyle birlikte, kira artış oranları ve memur ve emekli zammı netlik kazanacak. Peki, haziran ayı enflasyon verileri ne zaman açıklanacak?

Enflasyon verileri ne zaman açıklanacak, haziran ayı enflasyon oranı açıklandı mı? Enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak?

Haziran ayı enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak. Haziran ayı enflasyon verilerinin duyurulmasıyla ev ve işyeri sahiplerini ilgilendiren kira artış oranı ve memur ve emekli zammında belirleyici olan 6 aylık enflasyon farkı netlik kazanacak. Peki, haziran ayı enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? Haziran ayı enflasyon oranı açıklandı mı? Enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak?

HAZİRAN AYI ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanacağı tarih belli oldu.

Buna göre; Haziran ayı enflasyon verileri 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 10.00'da açıklanacak.

MAYIS ENFLASYONU NE OLMUŞTU?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.

TÜİK verilerine göre tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 3,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 75,45 oldu.

Enflasyon beş aylık süreçte yüzde 22,72 olarak açıklandı.

Kira zam oranını belirleyen on iki aylık ortalama enflasyon yüzde 62,51 oldu.

Haberin Devamı