Gazete Vatan Logo

DenizBank ‘nefes’ aldıracak

DenizBank KOBİ Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Murat Kulaksız, “Faiz oranı yüzde 9.9 olan TOBB DenizBank Nefes Kredisi ile KOBİ’lerimize rahat bir nefes aldırmaya çalışıyoruz. KOBİ’lere 150 bin TL’ye kadar tutarı 12 ay vadeli sunuyoruz” dedi

DenizBank ‘nefes’ aldıracak

DenizBank KOBİ Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Murat Kulaksız, Nefes Kredisi ile KOBİ’lerin gelişimine ve finansman ihtiyacına destek verdiklerini söyledi. Kulaksız, “Tüm gelişmekte olan dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de ekonomik ve sosyal kalkınmanın itici gücünü, KOBİ’ler oluşturuyor. Bugün ülkemizdeki toplam işletmelerin yüzde 99’una tekabül eden 3 milyonu aşkın KOBİ bulunmakta ve KOBİ’ler ülkemizde üretimin yüzde 55’ini, istihdamın yüzde 76’sını, ihracatın ise yüzde 59’unu oluşturuyor. Yani KOBİ’ler ülkemizin can damarı. Ancak KOBİ’lerin finansmana erişimine baktığımız zaman toplam kullanılan kredilerin sadece yüzde 25’inin KOBİ’ler tarafından kullanıldığını görmekteyiz. Buradan, hala KOBİ’lerimizin ülke ekonomimiz için itici güç olduklarını, fakat finansmana erişiminde gidecek yolumuz olduğunu görüyoruz ve KOBİ’lerimize bu konuda desteğimizi veriyoruz” dedi.

Uzman kadroyla destek

2 Aralık 2016’da Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılımı ile KOBİ’lerin finansman maliyetlerini düşürmek amacıyla Nefes Kredisi’nin açıklandığını kaydeden Kulaksız, şöyle devam etti: “Ülkemiz ve KOBİ’lerimiz için son derece önemli bir proje olan Nefes Kredisine TOBB ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ile birlikte imza attık. Piyasa faiz oranlarının oldukça altında, yıllık faiz oranı yüzde 9,9 olan TOBB DenizBank Nefes Kredisi ile KOBİ’lerimize rahat bir nefes aldırmaya çalışıyoruz. TOBB’a bağlı oda ve borsa üyesi olan KOBİ’lere yıllık %9,9 faiz oranı ve 250 TL dosya masrafı ile 150.000 TL’ye kadar tutarı 12 ay vadeli olarak sunmaktayız. Müşterilerimizin başvurularını aynı gün içinde sonuçlandırıp hızlıca ihtiyaçlarını gidermelerini sağlıyoruz. Nefes Kredisi’ne başvurmak isteyen KOBİ’lerimize 0212 355 10 55 numaralı Kredi Garanti fonu destek hattımızdan uzman kadromuz ile bilgi vermekteyiz. Müşterilerimiz başvurularını www.denizbank.com adresinden ve 81 ilimizdeki şubelerimizden yapabilirler. Tüm KOBİ’lerimizi şubelerimize davet ediyoruz.”

Haberin Devamı