Gazete Vatan Logo

Delist etmek ne demek, Lunch Coin neden delist oldu?

BtcTurk, son günlerde hack gelişmeleri ile gündeme geliyor. BtcTurk bugün itibariyle son hack olayında istismar edilen Terra Classic (LUNC) isimli altcoin‘i platformundan delist ettiğini duyurdu.

Delist etmek ne demek, Lunch Coin neden delist oldu?

LUNC tutan tüm kullanıcıların varlıklarını otomatik olarak Türk lirasına (TL) çeviren BtcTurk, bazı LUNC yatırımcılarının tepkileri ile karşı karşıya kaldı.

BtcTurk Destek ekibi resmi X/Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yayınladı:

“Bugün saat 15.00 itibarıyla LUNC isimli kripto para BtcTurk Kripto’dan Delist edildi ve 1 adet LUNC karşılığı global piyasalardaki fiyatın üstünde son 24 saatteki ağırlıklı ortalama fiyattan hesaplanarak kullanıcı hesaplarına TL olarak yansıtıldı.

Bakiyesi olan kullanıcılarımıza hem BtcTurk Kripto mobil uygulama duyuru alanından hem de e-posta adresleri üzerinden detaylı bilgi paylaştık.”

Bu son gelişmeler ışığında LUNC isimli altcoin’in fiyatının son 2 saat içerisinde %10’luk bir sıçrama gerçekleştirdiği gözlemlendi.

Delist etmek ne demek?

Bir finansal enstrümanın, yer aldığı platformlardan çıkarılması olayına delist etmek denilmektedir. Delist edilen bir finansal varlık, delist edildiği platformlarda işleme kapatılır. Alım satım platformları listelediği finansal varlıkları delist etme hakkına sahiptir.

Haberin Devamı