Değişim başlıyor! YEP'e iş dünyasından destek...
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, “Türkiye yeni bir ekonomik modele geçiyor” dedi. YEP'e iş dünyasından destek geldi.
Ekonominin üç yıllık yol haritası YEP açıklandı. Türkiye’nin, “dengelenmeden” “değişime” geçmesini öngören programda enflasyonun 2022’de yüzde 4.9’a inmesi hedefleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, “Türkiye yeni bir ekonomik modele geçiyor” dedi. YEP'e iş dünyasından destek geldi.
‘Doğru teşhis’
Rifat Hisarcıklıoğlu / TOBB Başkanı
“YEP’te sorunlar doğru tespit ve teşhis edilerek, gerçekçi tedbirler ortaya konulmuş. Yeniden yüksek büyümenin hedeflenmesi özel sektöre heyecan ve moral verdi. Planlanan adımların ekonomide bir sıçrama tahtası işlevi göreceğini, böylece güçlü ve istikrarlı büyüme sürecine geçiş sağlayacağını düşünüyoruz.”
‘Sahaya çıkıyoruz’
Nail Olpak / DEİK Başkanı
“Önümüzdeki süreçte değişim ve dönüşümle üreterek, yılda ortalama yüzde 5 büyüyen, enflasyonunu kademeli olarak düşüren, cari dengesinde önemli bir başarı elde eden, istihdamını artıran, ekonominin tüm paydaşlarıyla, reel ve finans sektörüyle sahada olan bir Türkiye göreceğiz.”
‘Sürdürülebilir’
Erdal Bahçıvan / İSO Başkanı
“YEP’in en önemli tarafı, sanayiciler olarak her zaman savuna geldiğimiz finansal istikrarın temelini oluşturan enflasyonla mücadele ve orta vadede tek haneli rakamın hedeflenmesi. Bu alandaki başarının getireceği finansal istikrarla birlikte, yeniden nitelikli ve sürdürülebilir bir büyüme hedefine dönülmesini olumlu buluyoruz.”
‘Güçlü büyüme’
Şekib Avdagiç / İTO Başkanı
“2020 ve sonrası için yüzde 5 gibi güçlü büyüme hedefi var. Kredi kanallarının açılması için alınan tedbirlerin etkisini daha güçlü hissedeceğiz. YEP istihdam, vergi, finansman kanalları gibi Türkiye’nin gelişim kaydetmesi gereken öncelik alanlarına temas ediyor.”
‘Rekabetçi oluruz’
İsmail Gülle / TİM Başkanı
“İthal ürünlerin, bilhassa ham madde ve ara mamullerin yerlileştirilmesi ve döviz kurlarındaki oynaklığın mal ve hizmet fiyatlarına geçişkenliğinin azaltılmasına yönelik tedbirleri, ihracatçımızın rekabetçiliği adına önemli adımlar.”
‘Krediler açılıyor’
Celal Koloğlu / İNTES Başkanı
“İnşaat, bağlı sektörleri dikkate alındığında, yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam sağlıyor. Tamamlanmaya yakın projelerin desteklenmesi ile inşaat sektöründeki istihdam kayıpları belli ölçüde azalacak. Kredi kanallarının açılması yönündeki vurguyu da sektör olarak kıymetli buluyoruz.”
‘Büyüme tercihi’
Gürsel Baran / ATO Başkanı
“YEP güven ve istikrara katkıda bulunacak, Türkiye’yi 100’üncü yılında yeni hedeflerine taşıyacak. YEP ile ekonomide gelecek 3 yıl için büyüme tercihinin yapıldığını görüyoruz. KOBİ’lerimizin, üreticilerimizin, reel sektörün desteklenmesi, hedefe daha hızlı koşmamızı sağlayacak.”
‘Güven önemli’
Nurettin Özdebir / ASO Başkanı
“Yeni Ekonomi Programı’nda ortaya konan ve Türkiye ekonomisindeki değişimin anahtarı olacak plan ve programların yerinde olduğu görünüyor. Sürdürülebilir bir enflasyon ve faiz düzeyinde Türkiye ekonomisine olan güvenin tesis edilmesi çok önemli.”