Gazete Vatan Logo

BYD Manisa Fabrika nerede? BYD Türkiye yatırım nerede yapılacak, Manisa BYD arazisi belli mi?

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD’nin Türkiye’deki yatırımı için atılan imzalar kurumadan, fabrika hazırlıkları başladı. BYD firması yetkilileri, elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile Ar-Ge Merkezi için Manisa’da incelemelerde bulundu. Peki, BYD Manisa Fabrika nerede?

BYD Manisa Fabrika nerede? BYD Türkiye yatırım nerede yapılacak, Manisa BYD arazisi belli mi?

BYD, Macaristan'dan sonra Avrupa'daki ikinci fabrikasını Manisa'da kuracak. Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden BYD ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında, BYD'nin Türkiye'de yatırım yapmasına yönelik anlaşma imzalandı. Dev anlaşmada imzalar, dün Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu tarafından atıldı.

BYD Manisa Fabrika nerede?

Manisa OSB yakınındaki büyük arazi olması bekleniyor.

Çinli şirketlerin Türkiye’deki yatırımları bugüne kadar daha çok altyapı, ticaret ve enerji üzerine oldu. Alibaba’nın 2018 yılında Trendyol’a yaptığı yatırım ticaretteki yatırımlar arasında dikkat çekerken Shanghai Elektrik tarafından yatırımı ve inşası gerçekleştirilen Adana’daki Hunutlu Termik Santrali enerjideki en büyük Çin yatırımları arasında. Çin’in en büyük devlet bankası olan ICBC ise 2015 yılında girdiği Türkiye’de faaliyetlerini sürdürüyor.