Bulut dünyayı değiştirecek
Massachusetts Institute of Technology (MIT) profesörlerinden Andrew McAfee, buluta, teknolojiye yatkın yeni şirketlerin sıcak baktığını ve büyük oturmuş şirketlerde bunun olmadığını belirterek, “Gelecek 30 yılda tüm dünyada yeni bir kurumsal bozulma dalgalanması yaşayacağız. Bu yaratıcı yıkımın yanlış tarafındaysanız bundan zarar görebilirsiniz” dedi. Turkcell’in bu yıl ilk kez düzenlediği ‘Bilişim Konferansı’nda konuşan McAfee, “Ekonomiyi değiştirecek büyüklükte bir yenilik yüzyılda 1-2 kez gelir. Buharlı makinelerden elektriğe geçiş ne kadar büyük bir sıçrama yarattıysa Bulut Bilişim de benzer bir değişime yol açacak “dedi.
Andrew McAfee, şöyle konuştu:
“Teknoloji dışındaki sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin üst düzey yöneticileri, teknoloji konusuna mesafeli yaklaşmak gibi bir hataya düşüyorlar. Teknolojinin iş yapış biçimlerini kalıcı bir şekilde değiştirdiği çağımızda maliyet endişeleri, güvenlik kuşkuları gibi sebeplerle Bulut Bilişim’e mesafeli yaklaşan şirketler 20. yüzyılın başında elektrik enerjisine geçişe adapte olamayan şirketlerin yaptığı yanlışı yapıyorlar. Ben yöneticilere her zaman şunu söylüyorum: Bulut sektörünüzü değiştirecek. Daha verimli, daha paylaşımcı, daha etkili ve daha hızlı olacağız. Rekabetin daha da kızışacağı, iş yapış biçimlerinin Bilişim Teknolojileri ile hızla farklılaştığı günümüzde doğru tarafta olmak çok önemli. Bulut bilişim yüzyılımızın sıçrama yaratacak yeniliklerinden biridir. Bulut dünyayı değiştirecek.”
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de konferansın açılışında yaptığı konuşmada,“Turkcell bugün müşterilerine, hem sabit hem mobil hem de IT çözümlerini tek noktadan sunan bir iletişim ve teknoloji şirketi haline geldi. Bugün Türkiye, mobil iletişimde, fiberde ve bulut bilişim teknolojilerinde çok iyi bir konumda. Kurumlarımıza sunduğumuz birçok yenilikçi ürün ve servisle, şirketlerin IT maliyetlerini azaltması, IT yöneticilerinin de fark yaratacak, inovatif işlere odaklanması mümkün” dedi.
Türkiye’de 2 senede mobil data trafiğinin, 13 kat arttığını belirten Ciliv, “Mobil internet kullanıcılarının sayısı 5.6 milyondan 11.5 milyona çıktı. Kişi başına kullanım yüzde 560 arttı. Bu kadar hızlı değişim bir tek bizim sektörde var. Muazzam hızlı bir değişim ve sorunları çözme fırsatı var. Dünyanın ekonomisini yöneten ülkeler kaynak problemleri için baktıkları ilk nokta teknolojidir. Ben de tek çıkış yolunun teknoloji olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Ciliv, Türkiye’ye has özel uygulamalara önem verdiklerini aktararak, iş ortaklarına çok önem verdiklerini, sektöre ve müşteriye odaklı çözümler sunmak istediklerini söyledi.