Bankacılığın geleceği giyilebilir teknolojide
TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, akıllı saat ve gözlüklerin hayatta daha fazla yer alacağını belirterek, “Giyilebilir teknolojiye daha fazla yatırım yapacağız” dedi
TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, “Maliyet kontrolünün bankalar için öneminin giderek arttığı bu dönemde, teknoloji kullanımı ve inovasyon sayesinde müşterilerine rekabet ortamında düşük maliyetli ve kaliteli hizmet vermek isteyen bankaların müşterilerini şube dışı kanallara yönlendirdiklerini görüyoruz” dedi.
“Müşteriler ise zaman ve mekândan bağımsız olarak internet bağlantısı olan herhangi bir cihazdan bankacılık işlemlerini gerçekleştirebiliyor olmanın rahatlığıyla bu kanalları daha çok kullanır hale geldi” diye konuşan Mendi, şunları söyledi:
‘Aktif kişi 11 milyon’
“2014 yılının ilk çeyrek sonuçları incelendiğinde, internet bankacılığını aktif olarak kullanan kişi sayısının 11 milyon olduğu görülüyor. Nüfus ile oranlandığında Avrupa ortalamasının çok altında olan bu rakam, sektörün önümüzdeki yıllarda gelişime açık olduğunun göstergelerinden biri.”
- Gelecekte ne olur?
TEB olarak, özellikle yakın gelecekte akıllı saat ve gözlükler başta olmak üzere giyilebilir teknolojilerin günlük hayatımızda daha fazla yer alacağını öngörerek bu alana önemli yatırımlar yapıyoruz. Bu yıl dünya çapında 50 milyon giyilebilir ürünün satılacağını ve bu rakamın 2018 yılında yaklaşık 500 milyona ulaşacağını tahmin ediyoruz. Giyilebilir teknolojiler alanındaki yatırımlarımızı Türkiye’de akıllı gözlük Google Glass’a özel geliştirdiğimiz ilk finansal uygulamamızın ardından akıllı saat segmentine de taşıdık.
Samsung Gear 2 ve Gear 2 Neo modelleri için dünyanın ilk bankacılık uygulamasını hayata geçirdik. Teknolojiyi hizmete dönüştüren öncü banka anlayışıyla geliştirdiğimiz yenilikçi fikirlerle mobil bankacılığa değer katmaya, devreye alınan her fonksiyon ve üründe en kolay ve pratik çözümleri sunmaya devam edeceğiz.
TEB dijitalde hızlı büyüdü
- Hizmetleriniz nedir?
TEB olarak, 2014 yılının ilk 8 ayı sonunda dijital bankacılık kanallarının kullanımında önemli bir artış elde ederek, bankamız müşterilerinin yüzde 82’sini bu kanallara taşıdık. İnternet ve mobil bankacılık kullanıcı tabanı, aktif müşterilerimizin yüzde 25’ine ulaşırken, Alternatif Dağıtım Kanalları’nı (ADK) kullanan müşteri sayısı 550 bini geçti. 2014 yılı ilk yarısında, hem internet şubesi hem de mobil bankacılık aktif müşteri sayımız sektörün çok üzerinde bir büyüme gösterdi. Mobil bankacılık uygulamamız CEPTETEB’i kullanan müşterilerimizin yüzde 48’i sadece bu kanalı kullanarak bankacılık işlemlerini diledikleri zaman diledikleri yerden gerçekleştirebiliyor. Mobilin artık alternatif bir kanal olmadığını, ana dağıtım kanalı olduğunuz düşünüyor; bazı öncü yeniliklerimizi ilk önce mobil bankacılık müşterilerimizle tanıştırıyoruz. Sadece akıllı telefonları değil, tabletleri ve hatta son dönemde hızla yaygınlaşan Smart TV’leri de önemsiyor ve müşterilerimize ulaşmak için alternatif bir platform olarak görüyoruz.